Kunstwerk Sanja MedicBij de kruising Vorstiusrode/Amerikaweg in de wijk Buytenwegh De Leyens komt een nieuw kunstobject genaamd ‘Stuiter’ van kunstenaar Sanja Medic. Inwoners konden tijdens een inloopbijeenkomst en via de website, hun voorkeur uitspreken over vier ontwerpen. Het kunstwerk ‘Stuiter’ kreeg de meeste voorkeurstemmen.

Over het kunstwerk

De Vorstiusrode is de entree van de wijk Buytenwegh met een knooppunt van wegen, railverbinding en fietspaden. Deze entree is nauwelijks zichtbaar. De kunstenaar ziet de mogelijkheid om de Amerikaweg en de Vorstiusrode gevoelsmatig meer bij elkaar te trekken en met elkaar te verbinden. Kunstenaar Sanja Medic: ‘ Ik zie een reuze stuiterbal die over de Amerikaweg stuitert om, over het fietspad en grasveld van de Vorstiusrode, de wijk Buytenwegh binnen te gaan. En de ‘bal’ laat een spoor na…als een soort brug…een boog…een poort.’

De kunstenaar maakt de komende tijd een definitief ontwerp voor dit kunstwerk. Inwoners worden hierbij via de wijkwebsite van Buytenwegh De Leyens en de gemeentepagina in Zoetermeer Dichtbij verder betrokken en geïnformeerd. Eind 2015/begin 2016 is het kunstwerk klaar.

-advertenties-

-goede doel-