dp stadsmuseum2Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer is een vereniging met ca. 1300 leden, de vereniging heeft op dit moment een onderkomen in het ‘Oude Huis’ in de Dorpsstraat, net als het Stadsmuseum. Het bestuur van het HGOS vernam woensdag uit de media dat de gemeente van plan is om beide instellingen, Stadsmuseum en HGOS, te verhuizen naar het nieuwe LIB, de combinatie van bibliotheek en stadhuis in het Stadshart.

Voorzitter HGOS, Bert van Eken, licht de keuze voor de Dorpsstraat toe: “Wij opteren voor een locatie in de Dorpsstraat. We zijn tenslotte een historische vereniging en veel actieve leden beoefenen wekelijks, zo niet dagelijks hun hobby in ons verenigingsgebouw. We willen graag naar buiten treden om geïnteresseerd publiek kennis te laten maken met onze historische film, met de duizenden foto’s van oud-Zoetermeer en –Zegwaard, met de tientallen historische documenten en kaarten, met onze opgravingen in Zoetermeer en omstreken en met onze tientallen boeken en tijdschriften die we hebben uitgebracht.”

Het bestuur van het HGOS heeft vrijdagochtend een overleg met wethouder Paalvast van cultuur om de mogelijkheden te bespreken.

-advertenties-

-goede doel-