2015.03.23 persfoto ID College KPN KlantContactStudenten van ID College in Zoetermeer gaan vandaag van start met de demontage van computers die onderdeel zijn geweest van het programma KlasseContact van KPN. De apparaten zijn in het verleden tijdens lessen op school gebruikt door zieke kinderen. Via een speciale aanvraag hebben deze scholieren de beschikking gekregen over een ‘KlasseContact’.

De oude variant, de ’WebChair’ is de afgelopen jaren vervangen door de moderne ‘KPN Klasgenoot’. Met een Klasgenoot, een apparaat met een beeldscherm dat 360 graden kan draaien, kunnen zieke kinderen letterlijk tijdens de les meekijken naar wat er in de klas gebeurt. Zij werken thuis achter hun laptop en webcam en kunnen zo gewoon meedoen aan de lessen op school.

Vinger opsteken

KlasseContact zorgt via een mobiele of vaste verbinding dat zieke leerlingen met school en klasgenoten worden verbonden. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen actief blijven deelnemen aan de lessen en via woord en beeld communiceren. Zelfs een vraag stellen is mogelijk, door virtueel ‘een vinger op te steken’.

De apparaten die KPN KlasseContact vandaag bij ID College levert, hebben hun gebruiksduur achter de rug. Omdat de geheugens van de apparaten gevoelige, persoonsgebonden informatie kunnen bevatten, is zorgvuldigheid geboden bij het demonteren van de machines. Daar komt ID College in beeld. De studenten die de apparaten onder handen nemen, doen dat op een uiterst nauwgezette manier. Ze zorgen ervoor dat opgeslagen gegevens niet meer tevoorschijn kunnen worden gehaald. De leerlingen hebben ervaring met dit werk en weten precies wat ze moeten doen. Al eerder zijn ze aan het werk geweest met machines die onderdeel zijn geweest van KlasseContact. De gedemonteerde onderdelen met gevoelige informatie worden opgeslagen.

Vervoer

ID College en KPN werken in KlasseContact al sinds 2013 samen. Het vervoer van de computerapparatuur was in handen van PostNL, dat eveneens participeert in het samenwerkingsverband. Met deze laatste overdracht van oude apparatuur gaat dit vervoer over naar een eigen logistieke dienst van KlasseContact.

-advertenties-

-goede doel-