Foto sketch Bach 21 maarrtZaterdag 21 maart 2015: de 330e geboortedag van Johan Sebastiaan Bach. Reden voor dirigent Johan van Oeveren om van deze dag een speciale dag te maken! Hij organiseerde Celebrate Bach: heel de dag door een diversiteit aan muzikale ‘Bach’ feestjes op diverse locaties.

Het begon om 10:00 uur met een concert door beiaardier Gijsbert Kok. Ondanks de druilerige regen waren er toch diverse liefhebbers die in het Wilhelminapark genoten van koffie en dit prachtige concert!

Daarna was er om 11:00 uur in Kerkelijk Centrum De Oase een koffieconcert:

Onder het genot van koffie en lekkers genoot menigeen van ‘Ensemble Animé’. Een mooi concert, waarbij ook de kinderen volop bij betrokken werden.

Vervolgens op naar de Ichthuskerk voor een lunchconcert. Terwijl het publiek genoot van een heerlijk broodje, trakteerde ensemble Rokonok (moeder, dochter en zoon) ons op een fantastisch concert! Wat een muzikaal talent binnen één familie!

Om 13:30 uur werd in de Oosterkerk door diverse muzikanten de Inventionen van Bach op piano of orgel ten gehore gebracht. Leuk om te horen hoe verschillend deze (soms dezelfde) Inventio (ontdekken) werd geïnterpreteerd!

Daarna was het tijd voor de kinderen: een leuke sketch over Bach die een liedje kwijt was. Geholpen door zijn vrouw Anna Magdalena én de kinderen kwam het toch tot een goed einde!

Om 15:00 uur was er een prachtig orgelconcert door Ronald de Jong in een goedgevulde Oude Kerk.

Cantate BWV 6 werd om 17:00 uur uitgevoerd middels een Cantatedienst, in Kerkelijk Centrum De Regenboog, daarna weer op naar de Oosterkerk waar om 19:15 uur door Johan van Oeveren een workshop koraal zingen werd georganiseerd. Het ingestudeerde koraal ‘Jesu, meine freude’ uit het gelijknamige motet werd later die avond samen met nog 2 andere motetten door Cantica ten gehore gebracht.

Tot slot werd ’s avonds in een uitverkochte Oude Kerk door Cantate Deo de Mattheus Passion uitgevoerd.

De verjaardag van Bach werd zo de gehele dag op waardige wijze gevierd, met heel veel muziek.

-advertenties-

-goede doel-