20150321 44332

Klaasjan de Jong (rechts op de foto), fractievoorzitter CDA Zoetermeer, verfde de konijnenhokken bij Zorgboerderij BuitenGewoon

20150321 44335Tijdens NL Doet knappen vrijwilligers in het hele land klusjes op bij verenigingen en stichtingen die normaal blijven liggen. Ook in Zoetermeer waren vele vrijwilligers bereid om een handje mee te helpen. NL Doet wordt georganiseerd door het Oranjefonds, om de verenigingen en stichtingen te helpen en om mensen te laten kennis maken met vrijwilligerswerk.

Vanuit Stichting Present zetten op twee locaties vrijwilligers zich in voor NL Doet. Op Zorgboerderij BuitenGewoon aan de Meerpolder werden de vrijwilligers door Adriënne en Bert Hoogenboom van BuitenGewoon vooral ingezet voor buitenactiviteiten: overkapping buitenhokken, herstel van een wilgentakken-hut, onderhoud aan omheiningen, buitenschilderwerk. Maar ook binnen werd schilderwerk aangepakt en kregen muren en plafonds een opknapbeurt. Het CDA hielp hier ook mee met een groep fractieleden.

Leden van de PvdA gingen aan de slag bij Verpleeghuis Vivaldi, een moderne woonlocatie waar 104 ouderen wonen met een lichamelijke beperking of dementie. Samen met de bewoners bereidden zij de lunch voor en hielpen bij de maaltijd.

Personeelsvereniging Teleperformance hebben in het kader van NL Doet geholpen zwerfvuil te bestrijden rondom hun gebouw. Verschillende vuilniszakken vol rommel werden opgehaald, waardoor het er nu weer netjes uit ziet in de Schouwenbuurt.

Perenboomgaard

De Perenboomgaard ‘Hof van Seghwaert’ was hard toe aan een nieuwe omheining, een prima klus voor NL Doet vond de stichting. Met vereende krachten werd de oude omheining verwijderd en het gaas voor de nieuwe omheining op maat geknipt. De vrijwilligers waren blij met het mooie droge weer zaterdag, waardoor ze goed konden opschieten met het werk.

20150321 44342 20150321 44344 20150321 44346

-advertenties-

-goede doel-