polderkringloopkaartjeFamilie van Rijn van boerderij 'het Geertje' , de Bodemdienst van Anne Marie van Dam en Ludy Feyen van Stichting Salix, hebben met elkaar met elk aar ruim twee jaar gewerkt aan de realisatie van de belevingsroute 'Polderkringloop'. De natuurlijke kringloop vormt het uitgangspunt voor de route. De route loopt door de oudste polder van het gebied, de ‘Meerpolder’ van 400 jaar en de jongste polder, de ‘Geerpolder’, die 150 jaar geleden ontstond.

De polderkringloop is een belevingsroute van ruim 3 km met onderweg een aantal belevingspunten, met kunstwerken van Ludy Feyen. Door middel van een speurtocht en via achtergrond informatie op de website, kom je veel te weten over wat er allemaal in de bodem gebeurt, voordat je er boven de grond iets van te zien krijgt.

De route is op vrijdag 20 maart officieel geopend.

Een wandelkaart met illustraties, weetjes en opdrachten is voor € 2,- te koop bij Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude.

De Polderkringloop is aangelegd om bezoekers nog meer te laten genieten van, en meer te leren over het gevarieerde landschap van het Prielenbos, de Zoetermeerse plas, de Zoetermeerse Meerpolder en de Geerpolder. Via QR-codes kan langs de route informatie op de website www.polderkringloop.nl opgeroepen worden. Die bespreekt de natuurlijke kringloop en de ontstaansgeschiedenis van het gebied. De route is ontwikkeld door Wim van Rijn van Boerderij ’t Geertje, beeldend kunstenaar Ludy Feyen en bodemkundige Anne Marie van Dam.

-advertenties-

-goede doel-