le langeland2De gemeente Zoetermeer is erg blij met het positieve besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de voorgenomen fusie tussen het Zoetermeerse ziekenhuis LLZ en de Reinier Haga Groep. Dit is vandaag, donderdag 19 maart 2015, bekend gemaakt.

De gemeente heeft veel waardering voor de tomeloze inzet en wijze waarop de beide ziekenhuizen hun fusie vormgeven. Het akkoord van de ACM markeert een nieuwe mijlpaal in dit proces.

Wethouder Vugs reageert verheugd op dit goede nieuws: “voor onze gemeente en de regio Zoetermeer met ruim 150.000 mensen is dit erg positief. Hiermee is het voortbestaan van het ziekenhuis in Zoetermeer als zelfstandig basisziekenhuis met volwaardige SEH- en IC-afdelingen vrijwel zeker. Waarbij voorop staat dat de kwaliteit en vooral ook de continuïteit van de zorg gegarandeerd blijft.

Inwoners, gemeenteraad, huisartsen, verloskundigen en vele anderen hebben zich gezamenlijk ingezet voor het LLZ. Het is ook goed nieuws voor de werknemers van het LLZ. Zij hebben de afgelopen jaren erg hard gewerkt aan het leveren van goede zorg in soms onzekere tijden. Dit verdient ook een groot compliment.”

Naar verwachting kan de fusie tussen het LLZ en de RHG nu snel worden afgerond. Het college zal op korte termijn een besluit nemen over de nieuwe statuten van het LLZ, die wegens de fusie veranderen.

-advertenties-

-goede doel-