glasnet plattegrond-01Glasnet is een initiatief voor én door Zoetermeerse ondernemers om een glasvezelnetwerk op alle bedrijventerreinen in Zoetermeer aan te leggen. Het college van B&W wil dit bijzondere initiatief een impuls geven en stelt de gemeenteraad dan ook voor om voor €125.000 garant te staan voor de financiering van dit initiatief. Daarnaast stelt het college voor dat de gemeente zelf klant wordt van Glasnet. Als deze plannen voor Glasnet doorgaan, is het netwerk al in 2015 operationeel.

Een aantal Zoetermeerse ondernemers heeft het voortouw genomen om Glasnet mogelijk te maken door mee te investeren in de aanloopkosten. Rabobank Haaglanden wil de aanleg financieren mits er tenminste 150 ondernemers meedoen en de gemeente garant staat voor een bedrag van €125.000. Zo draagt de gemeente samen met de Rabobank, het Rijk en de initiatiefnemers een deel van het bedrijfsrisico. Dit aantal van 150 ondernemers is al bijna bereikt, het college heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het glasvezelnetwerk snel kan worden aangelegd.

 

Zoetermeer ICT-stad

Het beleid van de gemeente Zoetermeer is er onder meer op gericht ICT en andere hoogwaardige kennisgerelateerde werkgelegenheid aan te trekken. De aanleg van een glasvezelnetwerk op alle bedrijventerreinen in Zoetermeer draagt hier aan bij, omdat op deze manier ICT-toepassingen voor Zoetermeerse bedrijven toegankelijk en betaalbaar worden. Vooral het kleine Zoetermeerse MKB profiteert hiervan. Glasnet bevordert zowel de concurrentie tussen aanbieders van ICT-diensten als de ontwikkeling van nieuwe ICT-diensten. Voor de ondernemers betekent deze concurrentie kostenbesparing en kwaliteitsverbetering. Voor de stad is het een belangrijke impuls voor innovatie en de economische ontwikkeling van Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-