zoetermeerveiligVoordelig een lamp met bewegingssensor aanschaffen of het cilinderslot op de buitendeuren beveiligen. Vanaf vrijdag 27 maart geeft de gemeente een bijdrage in de onkosten om deze maatregelen tegen woninginbraak aan te brengen. Zowel eigenaren van koopwoningen als huurders kunnen van deze vergoeding gebruik maken. Voor de komende 4 jaar heeft de gemeente €25.000 beschikbaar gesteld om bewoners te steunen met het veiliger maken van hun woning.

Uit onderzoek blijkt dat het aanbrengen van een lamp met bewegingssensor en een zogeheten kerntrekbeveiliging aan het cilinderslot de twee meest effectieve maatregelen tegen woninginbraak zijn. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren. Dit is de laatste tijd een veelgebruikte inbraakmethode, waarbij zelfs driepuntsloten en SKG**sterrensloten gemakkelijk en snel te openen zijn.

Regeling

De gemeente vergoedt bij aanschaf van een lamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging 50 % van de gemaakte kosten, met een minimum van 25 euro en een maximum van 100 euro. De gemeente vergoedt mogelijk ook andere preventieve maatregelen. In dit geval brengt de preventieadviseur van de gemeente hierover advies uit. Inwoners kunnen vanaf maandag 30 maart gebruik maken van de vergoeding. Vanaf deze datum kunnen zij een aanvraag indienen via www.zoetermeerveilig.nl.

Verminderen woninginbraak

De gemeente werkt samen met politie en woningcorporaties om het aantal woninginbraken in Zoetermeer te verminderen. De bijdrage aan de onkosten voor inbraakbeveiliging is een van de gezamenlijke acties. Burgemeester Aptroot: ”We zien dat de woningbraakcijfers dalen. We zijn op de goed weg. Maar elke woninginbraak is er een te veel. Daarom is het belangrijk dat we met elkaar blijven samenwerken, zodat iedereen zich veilig voelt in onze stad.”

-advertenties-

-goede doel-