speelboerderij3bBij ‘De Speelboerderij’ vieren ze de week van de Lentekriebels. Bij ‘De Speelboerderij’ komen stadsboerderij ‘Het Buitenbeest’, de wijktuin en het Vrije Tijdscentrum samen met kinderopvang tot één unieke locatie die rijk is aan natuur. Voor alle gebruikers is er spelenderwijs veel te ontdekken in deze tijd van het jaar.

‘De Speelboerderij’ is ondergebracht in een pand met kweekkas op een afgeschermd terrein in het park naast stadsboerderij ‘Het Buitenbeest’. Het hele jaar worden in de kas, door zowel het Vrije Tijdscentrum als Natuur en Milieu Educatie van gemeente Zoetermeer, activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het Vrije Tijdscentrum organiseert iedere woensdag, zaterdag en zondag tussen 14:00 - 16:00 uur leuke knutselactiviteiten in het activiteitencentrum.

In dit pand vind tevens kinderopvang door De Drie Ballonnen plaats. Er is ruimte voor een verticale groep met kinderen van 0 - 4 jaar, peuterspeelzaal en opvang voor kinderen van 0 - 2 jaar. De kinderopvang is gevestigd in het hoofdgebouw en huist naast een geitenweide en uitdagende natuurspeeltuin. Om de binding met buiten optimaal te benadrukken staan de schuifdeuren naar buiten open, zo vaak als mogelijk is. Hierdoor kunnen de kinderen de hele dag veilig van binnen naar buiten om te spelen en te ontdekken. Deze week zijn de kinderen extra vaak buiten te vinden. Ze bestuderen de natuur waar blaadjes en knoppen aan de bomen komen, de krokussen en sneeuwklokjes in bloei staan, en het jonge leven op de stadsboerderij. De eerste zaden zijn door de kinderen in de grond gestopt. Zij volgen de ontwikkeling van het zaad naar een plantje op de voet door er dagelijks naar te kijken en voor te zorgen. De week van 1 april staat in het teken van de Pasen. Die week zullen de kinderen van De Drie Ballonnen naar eieren zoeken, wellicht samen met de kinderen van het Vrije Tijdscentrum. Alle activiteiten zullen die week in het Paas-thema staan.

speelboerderij3b2 speelboerderij3b3

De locatie biedt buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 - 12 jaar. Deze groep heeft een eigen groepsruimte binnen het Vrije Tijdscentrum om te eten, drinken of zich terug te kunnen trekken. De kinderen kunnen zich door het activiteitencentrum, de stadsboerderij en natuurspeelplaats bewegen. Zij mogen maken gebruik van de kweekkas, de faciliteiten en activiteiten van het Vrije Tijdscentrum, kortom alle mogelijkheden om zich zowel binnen als buiten te vermaken!

Meer weten? Voor meer informatie over 'De Speelboerderij kunt u naar www.zoetermeer.nl/vrije-tijd/stadsboerderijen-speelboerderijhetbuitenbeest . Inschrijven voor kinderopvang bij ‘De Speelboerderij’ is mogelijk via www.drieballonnen.nl. Wenst u een rondleiding? Mail uw verzoek aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er zal contact met u worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

-advertenties-

-goede doel-