keerpunt badmeesterAl een tijdje ging er de ronde dat er zaken mis zouden zijn in zwembad het Keerpunt. Daar geeft Poolschool H2O les in het 25 meter bad. De rest van het pand is verkocht en wacht al tijden op actie van de nieuwe huurder. De vergunning is echter nog niet rond en dus is er leegstand.

Via bronnen werd vernomen dat er echter een slaapplaats zou zijn en dat er een geur van honden zou hangen in het pand. Ook zijn er bij de gemeente klachten binnengekomen over te weinig toezicht tijdens het zwemmen in de ochtend. De gemeente heeft deze klachten serieus opgepakt en het water laten controleren.

Wethouder Mariƫtte van Leeuwen: "Het gaat immers om de veiligheid en gezondheid van vele kinderen en daarom hebben wij de kwaliteit van het water gecontroleerd. Hiermee is alles prima in orde."

De zorgen over mogelijk te weinig toezicht zijn besproken met de huurder van het 25 meter bad.

"Bewoning is in het leegstaande gedeelte absoluut niet toegestaan, hier laten wij onderzoek naar doen. We verwachten dat de vergunning voor de verbouwing per april rond is."

Het is niet duidelijk wanneer het onderzoek afgerond zal zijn en of er dan maatregelen nodig zijn om eventuele misstanden tegen te gaan. De gemeente heeft o.a. de mogelijkheid om een boete op te leggen. De wethouder hoopt echter dat het zo ver niet zou komen. 

 

-advertenties-

-goede doel-