Levensgenieters aDe Levensgenieters, de gepensioneerde werknemers van de Dienst Sociale Werkvoorziening van Rijswijk, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, waren te gast in het Zoetermeerse Stadstheater waar het shantykoor 'Geen C te hoog' zorgde voor een hele middag prachtige zeemansliederen.

De Levensgenieters kregen ook ruimschoots de gelegenheid om zelf mee te zingen met klassiekers als 'Al die willen te Kaap'ren varen' en Bloody Mary, de schrik der zee'.

Het Stadstheater - onder (de nieuwe) leiding van Tineke Maas - stelde belangeloos het Theatercafé beschikbaar. 'Geen C te hoog', het Zoetermeerse koor dat begin 2014 is opgericht, zong - eveneens geheel vrijwillig - de sterren van de hemel. De Levensgenieters en de vrijwilligers die de bijeenkomsten organiseren en begeleiden hadden een geweldige middag.

Een van de vrijwilligers: “Fantastisch dat het theater en het koor bereid waren om dit voor onze mensen te organiseren. Het is echt hartverwarmend om te zien hoe iedereen met veel energie aan de slag was om er een geweldig leuke middag van te maken.”

 

Over De Levensgenieters

Voor de mensen die - soms hun leven lang - gewerkt hebben in de beschermde omgeving van de DSW is het na de pensionering niet altijd eenvoudig om zelf sociale contacten te onderhouden of het weerzien met oud-collega's te regelen. Daarom organiseert een aantal vrijwilligers met ondersteuning van de DSW met enige regelmaat bijeenkomsten voor deze groep.

-advertenties-

-goede doel-