logo buddy netwerkDe schaduwzijde van de overheveling van Zorgtaken van Rijk naar Gemeenten beginnen zichtbaar te worden. Buddy Netwerk signaleert een grote toestroom aan verzoeken voor een buddy. Binnen Zoetermeer alleen al zijn op dit moment een elftal onvervulde aanvragen.   Door het wegvallen van bestaande voorzieningen en de professionele hulp wordt een grote druk uitgeoefend op de informele (lees: vrijwilligers) zorg.

Op korte termijn hoopt Buddy Netwerk de nu openstaande aanvragen tot het bieden van ondersteuning, via de inzet van een buddy, te kunnen vervullen. De nu nog onvervulde aanvragen komen redelijk verspreid uit Zoetermeer: Driemanspolder (2), Meerzicht(2), De Leyens (2), Oosterheem (2), Dorp (2) en Stadscentrum (1).

Buddy’s zijn vrijwilligers die 2-4 uur per week gedurende een periode van minimaal 1 jaar sociaal-emotionele en/of praktische ondersteuning bieden aan iemand die moeite heeft met de acceptatie en aanvaarding van zijn/haar ziekte. Cliënten hebben behoefte aan een luisterend oor, willen er graag op uit of willen bepaalde hobby’s delen met een ander.

Hoewel het om vrijwilligerszorg gaat krijgen de buddy’s professionele ondersteuning en begeleiding (o.a. in de vorm van een speciale training) door beroepskrachten voor de uitoefening van hun taken.

Zijn goed luisteren, praktische vaardigheden of er Gewoon kunnen zijn voor een andere wijkbewoner, sterke kwaliteiten van u zelf? Bel dan voor een nadere (vrijblijvende) kennismaking! Kijk op: www.buddynetwerk.nl of bel: 070-3649500.

-advertenties-

-goede doel-