BachAls je 330 jaar bent geworden en je muziek is na al die jaren nog springlevend, dan heb je de eer verdient van een heuse Bachdag op je geboortedag 21 maart. Bach zou het toejuichen, want ook hij was in zijn tijd een vernieuwer en een innovatieve componist. Juist daarom vindt de organisatie van ‘Celebrate Bach’ het een goede plek om deze componist een cadeau te geven door zijn muziek te laten klinken op diverse locaties in Zoetermeer.

Onder de inwoners van Zoetermeer bevinden zich veel musici die ‘into Bach’ zijn. Samen vormen zij een goede basisbezetting voor een ‘Celebrate Bachdag’. Ruim tien uur muziek die dag, voor een groot deel gratis toegankelijk. Met koffieconcert, ( met koffie en cake) lunchconcert, ( met catering) orgelconcert, beiaardconcert, Cantatedienst, workshop koraal zingen en een Motet concert. Ook zal er voor de kinderen een speciale sketch zijn in de Oosterkerk. Daarnaast geeft Cantate Deo een concert op 21 maart met de Mattheuspassion en Cantica op 4 april met de Johannespassion. Deze laatste twee concerten zijn met entree.

Zowel op professioneel als op amateurniveau wordt er veel gemusiceerd in Zoetermeer; er is een bloeiend cultureel leven. Gerenommeerde musici en koren werken mee aan deze dag. Ensemble Animé, Ensemble Rokonok. Koren als Cantate Deo en Cantica. Daarnaast musici als Ronald de Jong organist, Gijsbert Kok beiaardier, Dick van den Bosch als Cantor en Johan van Oeveren dirigent. De meeste musici zijn afkomstig uit Zoetermeer of hebben een muzikale band daarmee. Ze concerteren in verschillende kerken. De organisatie is deels in handen van enthousiaste vrijwilligers, wat in dit geval betekent: veel ambitie, beperkte menskracht een bescheiden begroting.

Alle concerten zijn gratis met uitzondering van de Mattheuspassion en de Johannespassion.

 

Programma

Het programma start om 10.00 uur bij de Oude Kerk met een Beiaardconcert waar het Wilhelminapark als luistertuin wordt gebruikt bij droog weer. De dag eindigt om 22.30 uur in de Oude kerk.

Zoetermeer ‘Celebrate Bach’

* Beiaardconcert met louter Bachwerken door Gijsbert Kok. 10.00 uur Oude kerk

* Koffieconcert "Ensemble Animé" met koffie. 11.00 uur Kerkelijk centrum Oase

* Lunchconcert instrumentale werken o.a. voor kistorgel en fluit/viool ( met broodje) 12.30     uur Ichthuskerk.

* Inventionen van Bach. 13.30 uur Informeel in de Oosterkerk

* Bach is jarig en viert het in Zoetermeer. 14.45 - 15.15 uur in de Oosterkerk. Toneel voor kinderen met een     lied speciaal voor en door Bach.

* Orgelconcert verzorgd door de Zoetermeerse organist Ronald de Jong. 15.00 uur Oude kerk

* Cantatedienst om 17.00 uur Kerkelijk centrum de Regenboog

* Mattheuspassion door Cantate Deo (betaalde toegang) 19.30 uur, Oude Kerk

* 4 april in de Oosterkerk Johannespassion door Cantica ( betaalde toegang) 20.00 uur

Overige concerten en evenementen zijn gratis. Kaarten voor koffieconcert en lunchconcert zijn gratis te verkrijgen aan de zaal bij het betreffende concert.

-advertenties-

-goede doel-