sawa tk 130 3068 IMGOp zondag 22 maart start de eerste rondwandeling van dit jaar in de Natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling start om 14.00 uur en begint bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. De natuurtuin is in de wintermaanden gesloten om de natuur de nodige rust te gunnen, maar is vanaf vrijdag 13 maart weer open voor publiek.

Ook in de winter vinden er allerlei werkzaamheden plaats. Zo wordt elk jaar met hulp van knotgroep Meer en Woud een deel van het griend afgezet. Leerlingen van het Stedelijk College hebben daarbij meegeholpen.  

In de Natuurtuin zult u verschillende lentebodes zien zoals sneeuwklokjes en bloeiende wilgen. Bij zonnig weer zullen vlinders die overwinterd hebben op zoek gaan naar nectar. Ook de vogels zijn volop aan het zingen.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling via de email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-