Jong en Vrijwillig Rolstoelmatch Morgenster Atrium foto Rob Verbunt MG 3106Vorige week haalden leerlingen van Het Atrium, een aantal niet meer in gebruik zijnde rolstoelen op, bij het naastgelegen woonzorgcentrum De Morgenster. De rolstoelen worden op Het Atrium door leerlingen nagekeken waarna ermee geoefend wordt bij de Zorg en Welzijnsles op de school.                                                                                                                    

Aanleiding voor deze leuke en warme deal is de komende 10 april, als ouderen van De Zonnebloem-Buytenwaert bij Stadsboerderij de Balijhoeve pannenkoeken gaan eten, gebakken door leerlingen van het Stedelijk College. Marja Meijer van Team Jong & Vrijwillig (voorheen Team Maatschappelijke Stages) verzorgde op aanvraag van de Balijhoeve de onderlinge verbinding tussen de partijen.

Jong en Vrijwillig Rolstoelmatch Morgenster Atrium foto Rob Verbunt MG 3097 Jong en Vrijwillig Rolstoelmatch Morgenster Atrium foto Rob Verbunt MG 3103

Wandeling

Tijdens de voorbereidingen van het evenement, dat ook bijgewoond zal worden door wethouder Isabelle Vugs, deed Marja een verzoek aan Het Atrium om leerlingen te laten helpen met het begeleiden van de ouderen. Ook kwam zij op het idee om De Morgenster te vragen, rolstoelen uit te lenen aan de school, ter voorbereiding. De deelnemende leerlingen zullen op 10 april rolstoelen duwen tijdens een wandeling door het Balijbos.

Buurschap

Toeval wil dat bij De Morgenster juist nieuwe rolstoelen waren aangeschaft, zodat de oude weggegeven konden worden. Er volgde dan ook een uitnodiging na het verzoek. 'We vinden het leuk om te doen.' 'Ik heb ooit al eens eerder een rolstoel geduwd' zeiden de leerlingen in de hal van De Morgenster, waar in alle vroegte de rolstoelen met toebehoren werden klaargezet. Een woordvoerder van De Morgenster gaf op haar beurt aan hoe blij zij is met de mogelijkheid tot hergebruik van de stoelen. Na een wederzijdse 'bedankt' voor dit fijne buurschap, stak de karavaan via het zebrapad van de Nassaulaan over naar Het Atrium aan de Dr. J.W. Paltelaan.

 

Foto's: Rob Verbunt

“Door de leerlingen vooraf te laten oefenen met deze rolstoelen en contact te laten hebben met De Morgenster, krijgt de match van 10 april, een extra verdieping”, aldus Marja Meijer.

-advertenties-

-goede doel-