shakespearesn poster webWilliam Shakespeare wordt vaak gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Zijn verhalen zijn de afgelopen eeuwen honderden keren opnieuw verteld. Maar hoe zal hij gereageerd hebben op een bewerking van Midzomernachtsdroom en Macbeth in één voorstelling? Zal hij zich omdraaien in zijn graf?

‘Shakespeares nachtmerrie’ van het Picasso Toneel start met het stuk Midzomernachtsdroom. Theseus en zijn aanstaande vrouw Hippolyta bereiden hun huwelijksfeest voor. In de nacht voor het feest beleven vier jonge geliefden een bijzondere nacht in het bos. In datzelfde bos is ook een stel handelswerklieden aan het repeteren voor hun feestelijke opvoering tijdens het huwelijksfeest van de hertog. Als dan ook nog elfenkoning Oberon met de kobolden Puck en elfenkoningin Titania met haar elfen een nachtelijke strijd voeren in het bos dan moet het haast wel een droom zijn... toch?

De nachtmerrie begint pas echt vorm te krijgen op het huwelijksfeest van Theseus en Hippolyta. De handelswerklieden trappen de feestelijkheden af en daarna is het tijd voor een groep amateuracteurs om Macbeth op de planken te brengen. Door uitvallende acteurs, miserabele tekstkennis en een afgrijselijk showballet lijkt dit grootse drama van Shakespeare volledig in het water te vallen. Het wordt tijd dat Puck ingrijpt om een einde te maken aan Shakespeares nachtmerrie ...

Het Picasso Toneel zet met deze voorstelling de traditie voort van afwisselend theater met zang, dans en spel. Na het vorig jaar opgevoerde ‘Bohemian Storm’ over het duistere nachtleven van Parijs aan het eind van de 19e eeuw wagen zij zich nu aan maar liefst 2 grote klassiekers van Shakespeare.

BovenBouw 1323 Onderbouw 1632
Bovenbouw Onderbouw

Ruim honderd leerlingen zijn (voor en achter de schermen) vanaf november al in de weer om de kneepjes van de theaterdisciplines onder de knie te krijgen. Zoals ieder jaar is er ook nu weer zonder audities gewerkt. Op het Picasso Lyceum mag iedereen meedoen met het schooltoneel. Daarvoor moet er wel veel en intensief worden gerepeteerd en ook de voorjaarsvakantie wordt grotendeels opgeofferd om mee te kunnen doen.

Met al deze leerlingen zijn de 2 belangrijkste doelen alvast gehaald: zoveel mogelijk lol maken en tegelijkertijd een zo mooi mogelijke productie neerzetten.

shakespeare2 shakespeare3

‘Shakespeares nachtmerrie’ is te zien van 12 t/m 15 maart in het Kwadrant Theater

Meer info en kaartverkoop: nofollowwww.picasso-lyceum.nl

-advertenties-

-goede doel-