20150309 43412Maandagmiddag was de aftrap voor de inspraak over de nieuwe beheervisie openbare ruimte van de gemeente. Wethouder Marc Rosier ging maandag in gesprek met bezoekers van het Stadshart en vroeg hen wat zij graag veranderd zouden zien in de openbare ruimte. Ook konden de voorbijgangers via Facebook reageren op drie vragen, over drukbezochte plekken, innovatieve ideeën en eigen initiatieven. Veel gehoorde klachten gingen over het zwerfafval in de stad, hondenpoep op straat en het niet kunnen stallen van fietsen.

Een fijne openbare ruimte draagt bij aan een fijne woon en -leefomgeving

De gemeente werkt aan een nieuwe visie voor het beheer van de openbare ruimte in Zoetermeer. Met deze visie wil de gemeente inwoners de komende jaren actief betrekken bij het beheer en onderhoud van hun leefomgeving. Door nieuwe ideeën van bewoners voor hun buurt meer ruimte te bieden.

Twee bijeenkomsten

Bewoners gaan 12 maart ’s avonds met elkaar in gesprek over het beheer van de openbare ruimte. De deelnemers kunnen bij een thema naar keuze aanschuiven en met elkaar bespreken wat hun belangrijkste wens is bij het betreffende thema. Als ze hun wensen concreet hebben gemaakt, gaan ze in ronde twee bespreken wie wat kan doen om die wens realiteit te laten worden. Wat kunnen de deelnemers zelf doen, wat kan de gemeente doen en wat kunnen eventueel andere partijen doen?

Bedrijven en organisatie zijn uitgenodigd voor eenzelfde bijeenkomst op 26 maart.

Debijeenkomsten worden gehouden in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, ingang Frankrijklaan 6

12 maart van 21.00 tot 21.30 uur

26 maart van 21.00 tot 21.30 uur

-advertenties-

-goede doel-