rv woonzorgzoneHet college van B&W ontbindt op korte termijn de koopovereenkomst met Dura Vermeer voor het Katwijkerlaantracé. Dura Vermeer was in 2014 na een aanbestedingsprocedure geselecteerd om zorgwoningen en levensloopbestendige appartementen te realiseren aan het voormalige Katwijkerlaantracé. In de loop van de tijd is gebleken dat de ontwikkelaar en de zorgpartijen Middin en Fundis niet tot een overeenkomst konden komen. De zorgpartijen stelden specifieke eisen aan bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de woningen en de installaties die in de gebouwen moeten worden geplaatst om aan de zorgvragen te kunnen voldoen. Dura Vermeer kon deze eisen niet waar maken tegen de gestelde huurprijzen.

Met het ontbinden van het contract is het huidige plan onhaalbaar geworden. Het college vindt nog steeds dat de locatie een geschikte plek is voor zorgwoningen en is teleurgesteld dat de partijen er niet uit zijn gekomen. Het programma van een woonzorgzone met zorgwoningen en levensloopbestendige appartementen is erg belangrijk voor de stad en met name de wijk Rokkeveen. Er is de afgelopen maanden door alle betrokkenen hard aan gewerkt om op deze plek woonvoorzieningen te realiseren voor (dementerende) ouderen en mensen met een beperking. Voor deze kwetsbare mensen is het erg belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen wijk kunnen blijven wonen.

Wethouder Taco Kuiper (Wonen): “Het is jammer dat het project nu gestopt wordt, maar uitstel is geen afstel. Het college onderzoekt daarom de komende tijd hoe de ontwikkeling kan worden gerealiseerd.”

Volgens de planning had de woonzorgzone klaar moeten zijn in 2016, begin 2017. Er is bijna een jaar met de betrokken partijen naar oplossingen gezocht en er zijn op dit moment nog geen plannen over een nieuwe ontwikkelaar. De omwonenden zullen deze week in een brief worden geïnformeerd over de ontwikkelingen.

-advertenties-

-goede doel-