Sparkles 2Tijdens de finale van de Thriller Filmwedstrijd op 31 oktober 2014 werd de trailer ‘Sparkles’ uitgekozen om onder professionele begeleiding te verfilmen. Inmiddels zijn de winnaars begonnen met de productie onder begeleiding van het CKC Digital Art Lab en Wing Pictures. Het geschreven verhaal is omgezet tot een echt script en de eerste scenes van de film zijn opgenomen.

Sparkles

Sparkles 1De trailer ‘Sparkles’ is gemaakt door drie leerlingen van het Erasmus College: Juliette, Florance en Vrijdag. Tot de Thriller Filmwedstrijd hadden ze geen van alle ervaring met het maken van een film. Toch vonden ze het erg leuk om aan de wedstrijd mee te doen en hebben ze de afgelopen maanden veel geleerd. Vrijdag: “CKC Digital Art Lab en Wing Pictures hebben ons geholpen met het schrijven van het script en met het filmen. Ook weet ik nu hoeveel tijd het kost en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film!”

De trailer ‘Sparkles’ liet 57 andere ingezonden trailers achter zich. Wat de trailer volgens de jury zo bijzonder maakte, was de opvallende wijze waarop een actueel thema in beeld is gebracht.

Thriller Filmwedstrijd

Op vrijdag 31 oktober 2014 vond de prijsuitreiking van de eerste Thriller Filmwedstrijd plaats, waar meer dan 200 jongeren aan deelnamen. Deze wedstrijd werd speciaal georganiseerd door CKC & partners, Wing Pictures, het Erasmus College en het Picasso Lyceum voor jongeren uit het middelbaar onderwijs. De Thriller Filmwedstrijd was vorig jaar zo’n succes, dat er waarschijnlijk dit jaar weer een filmwedstrijd zal zijn.

-advertenties-

-goede doel-