buurtwerk logoStichting Buurtwerk is vanaf 1 juli 2015 de nieuwe professionele jongerenwerkaanbieder in Zoetermeer. Stichting Buurtwerk voert al jarenlang het jongerenwerk uit in de voormalige Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander en is op het terrein van jongerenwerk, sociaal cultureel werk en activering ook in andere delen van Rotterdam actief.

De huidige jongerenwerkaanbieders stichting MOOI en stichting Jong zijn vanaf 1 juli niet meer actief als jongerenwerkaanbieders in Zoetermeer. Stichting MOOI deed ook een offerte voor de aanbesteding, maar kwam volgens wethouder Mariƫtte van Leeuwen punten te kort voor de opdracht. Er waren geen klachten of problemen met MOOI, maar bij de aanbesteding wordt niet naar het verleden gekeken aldus de wethouder.

Stichting Buurtwerk wil de jongeren opzoeken op plaatsen waar ze al zijn, zoals hangplekken op straat. Zij gaan terug naar twee jongerencentra in de stad, maar het is nog niet bekend welke jongerencentra zullen verdwijnen. De Stichting wil de jongeren stimuleren om zelf initiatieven te ontplooien, activiteiten te organiseren en gebruik te maken van het bestaande vrije tijdsaanbod.

-advertenties-

-goede doel-