band2Bad Beat is een Zoetermeerse rockband, de band is opgericht in september 2008. Er zijn inmiddels wel wat wisselingen geweest in de band bij de gitaristen. De rest van de band is nog steeds in dezelfde formatie als bij de oprichting. De band bestaat uit vijf personen: Rick Laman (Drums), Chonda Supapala (zang), Jessica Groenewegen (basgitaar), Jerry Laman (elektrisch gitaar) en Maikel Vroedsteijn (elektrisch gitaar).

Hoe kan je de band het beste omschrijven?

Maikel Vroedsteijn, gitarist van de band: “We zijn een rockband en spelen voornamelijk pop/rock covers. We spelen leuke, afwisselende muziek. Soms rustig, maar soms ook iets drukkere nummers waar door er een goede afwisseling is tussen de nummers.”

Waarmee onderscheiden jullie je als band?

“We spelen een mix van oude en hedendaagse nummers, zeker geen standaard muziek. Zo spelen we bijvoorbeeld nummers van Pink Floyd, Aerosmith maar ook nummers van Phill Collins , Coldplay en Anouk.”

band1 band3

Hoe bereid je je voor op een optreden?

“Een dag voor een optreden repeteren we nog een keer extra met de band. De dagen ervoor speelt ieder voor zich zijn eigen solo’s en moeilijke partijen nog eens door.

Eén keer in de twee weken oefenen wij op het CKC. Wij volgen met de band het CKC coachingsprogramma waarbij we naast het repeteren ook aanwijzingen en tips krijgen om de band naar een hoger niveau te tillen. We oefenen extra als er een optreden is.”

Heb je een voorbeeld binnen de muziek?

“Mark Knopfler (gitarist van de Dire Straits) en Slash (gitarist van Guns n Roses).”

Wat willen jullie bereiken?

“Het zou natuurlijk leuk zijn als we met de band op een punt komen dat we iets vaker optredens hebben en voor een nog groter publiek. Daarnaast lijkt het mij leuk om in de toekomst ook ingehuurd te kunnen worden voor feesten en partijen zoals bijvoorbeeld bruiloften. Een tijdje geleden hebben we een optreden gehad in het JJ Music House (CKC bandnight). Binnenkort staan we weer in de Boerderij. “

-advertenties-

-goede doel-