ckc workshopdocenten2

Op woensdag 4 maart verzorgen CKC & partners, de Bibliotheek en het Stadsmuseum diverse kunst en cultuur workshops in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. Deze workshops staan in het teken van Beeld, Theater, Literatuur- en Erfgoededucatie en dienen als deskundigheidsbevordering voor scholen die deelnemen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Bijna 100 leerkrachten en directieleden van de deelnemende basisscholen De Paulusschool, De Oostwijzer-Orion, De Oostwijzer-Cygnus, De Triangel en De Watersnip, komen naar het CKC om samen de studiemiddag te volgen. Tijdens de studiemiddag wordt ingegaan op de doorlopende leerlijnen Beeld, Theater, Literatuur- en Erfgoededucatie.

 

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit is opgezet door het kabinet om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren op het gebied van cultuur een stevig fundament wordt aangeboden. Met deze regeling wordt gezorgd voor een goede verankering van cultuureducatie in het onderwijs en aandacht voor cultuureducatie bij alle culturele instellingen. Door middel van de studiedagen wordt, onder andere door workshops, laten zien hoe cultuur een bijdrage levert aan de doorlopende leerlijnen. Ook stimuleert Cultuureducatie met Kwaliteit de relatie tussen scholen en de culturele omgeving.

ckc workshopdocenten

 

-advertenties-

-goede doel-