sprinter2Op vrijdag 27 februari hielden HTM, politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grote controleactie in de voertuigen van de RandstadRail en op en rond de perrons in Zoetermeer. De actie duurde van 14.30 tot 01.00 uur. In totaal werden 4042 passagiers gecontroleerd. 164 begingen een overtreding. 144 reizigers hadden geen geldig vervoersbewijs. Het percentage zwartrijders komt hiermee op 3,6 %.

Burgemeester Aptroot: “Ik ben tevreden met de resultaten, ook al is elke overtreding er één te veel natuurlijk. Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden niet mag en dat wij daar stevig op in blijven zetten. Ook is het goed dat een aantal gezochte personen, onder andere vanwege openstaande boetes, is aangehouden.”

Veiligheidsgevoel vergroten

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom surveilleerde team Handhaving tijdens deze avond op en rond de haltes. De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten

Tijdens de controleactie voerden de partijen een zero tolerance beleid door overtredingen direct te beboeten. De resultaten zijn:

HTM: 144 overtredingen voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.
Politie: 13 overtredingen voor het o.a. niet kunnen tonen van geldig ID-bewijs en 6 aanhoudingen voor onder anderen belediging en openstaande boetes.
Team Handhaving: 7 overtredingen voor onder anderen fout parkeren op laad- en losplaats.

-advertenties-

-goede doel-