Ronald Douglas 2142Zondag 1 maart, was er weer een interessant jazzconcert van Fascinating Jazz in restaurant de Sniep. Deze keer traden op de bekende vocalist Ronald Douglas en zijn begeleidingstrio. Ronald zit inmiddels 25 jaar in het jazzvak. Hij heeft het vak geleerd aan het conservatorium in Hilversum. In 1993 studeerde hij af. Ronald heeft regelmatig opgetreden met grote orkesten, zoals bv. The Skymasters en het Metropole Orkest. Dat was duidelijk te merken aan het gemak waarmee hij zijn songs vertolkte. Liefhebbers van bekende crooners, Frank Sinatra, Mel Tormé, kwamen ook aan hun trekken door het optreden van Ronald Douglas.

Ronald Douglas 2137 Ronald Douglas 2139

Ronald werd begeleid door zijn trio, bestaande uit: Daan Herwig-piano, Kasper Kalf-contrabas en Kevin van der Elzen-drums.

Het was jammer dat een aantal bezoekers moest afzeggen vanwege griepklachten. Om tijdens een concert met hoestende en proestende mensen in een zaal te zijn, vonden ze geen goed idee. Wel fijn voor de overige bezoekers, maar jammer voor de organisatie. Het aanwezige publiek genoot, samen met zijn trio vertolkte Ronald o.a. een paar nummers van Duke Ellington.

Tussen de nummers door vertelde Ronald dat hij geboren is in Den Haag. En om die reden verschillende bekende mensen tegenkwam in Zoetermeer. Het blijft een kleine wereld.

Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd door medewerkers van de Sniep.

Ronald Douglas 2152 Ronald Douglas 2157

De volgende maand valt de zondag in het Paasweekeinde. Dan zal het concert op 2e Paasdag, maandag 6 april, gehouden worden. Voorafgaand kan genoten worden van een ‘Paasbrunch’, verzorgd door restaurant de Sniep. Aansluitend zal het concert plaatsvinden van Sanna van Vliet en Trio. Een leuk Paasuitje!

U kunt zich hiervoor opgeven bij de Sniep.

 

Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-