leerwerkroute2Op 16 februari bezochten vijftien hogeropgeleide jongeren uit Zoetermeer de voorlichtingsbijeenkomst over de LeerWerkRoute. Ondanks een mooi HBO of WO diploma kunnen deze jongeren moeilijk werk vinden. Tijdens de bijeenkomst werd uitgelegd wat de LeerWerkRoute voor ze kan betekenen.

De jongeren hebben vooral moeite met het vinden van werk vanwege het gebrek aan werkervaring. Ook is het lastig om aansluiting te vinden op het profiel. ‘Mensen vinden het wel interessant wat ik gestudeerd heb, maar verder kom ik niet’ en ‘Ik heb mijn hart gevolgd, maar er is geen werk in te vinden’ zijn enkele opmerkingen. De groep is divers, allen hebben ze gestudeerd aan een gerenommeerde hogeschool of universiteit, van communicatiewetenschappen, pedagogie tot sportmanagement en natuurwetenschappen. Frits Opdam, trainer van de groep: “Er zit veel kennis hier om tafel.”

Met de LeerWerkRoute worden hogeropgeleide werkzoekende jongeren (onder de 27 jaar) in de regio intensief begeleid naar werk. De begeleiding, mogelijk gemaakt door gemeente Zoetermeer, bestaat uit een groepsaanpak met trainingen op het gebied van sollicitatie-, presentatie- en netwerkvaardigheden. Frits: “Deelname is niet verplicht, maar ook niet vrijblijvend. Inzet van een ieder is nodig.” De groep leert elkaar kennen en doordat ze regelmatig contact hebben, kunnen ze elkaar helpen. Vanuit de groep komen reacties als ‘Ik ben wel geïnteresseerd in de sollicitatietrainingen’, ‘Ik wil graag een bredere kijk op de arbeidsmarkt, zodat ik weet wat er nog meer voor mij mogelijk is’ en ‘Ik wil meer doen met netwerken’. Ook is er de mogelijkheid op de Leerwerkcheque in te zetten, waarmee er naast werkervaring een opleiding gevolgd kan worden ter waarde van € 750,-.

Vooralsnog komt de groep iedere week op woensdagmiddag bij elkaar in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoetermeer. Ook interesse? Aanmelden kan via Vincent Laureijs, coördinator Leerwerkcheque, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op de hoogte blijven kan via Facebook: facebook.com/leerwerkroute

-advertenties-

-goede doel-