jaco van leeuwen2Zaterdag 29 maart zal het maandelijkse orgelconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door Jaco van Leeuwen. Jaco van Leeuwen is als vaste organist verbonden aan de Grote of St Jeroenskerk te Noordwijk . Van zijn spel zijn verscheidene cd’s verschenen. Op het programma dat hij zal spelen staan werken van G. Bohm, J.S Bach, A. Wammes en G. Bunk.

Naast het geven van orgelconcerten treedt Jaco van Leeuwen op als begeleider van koren en vocale ensembles. Hij is ook actief als componist van koor- en orgelmuziek. In verschillende bundels en tijdschriften op kerkmuzikaal gebied verschenen composities van zijn hand. Als zanger maakt hij deel uit van het Vocaal Ensemble ‘Nomen Nescio’ te Noordwijk. In 2007 is hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.

De aanvangstijd is 15.00 uur tot 16.00 uur Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de

uitgang.

De organisatie van de orgelconcerten, inloopconcerten en de wekelijkse lunchpauzeconcerten is in handen van de ‘Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer’.

 

Lunchpauzeconcert Oude Kerk Zoetermeer

Woensdag 2 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk worden verzorgd door harpiste Colet Nierop.  Zij zal de Oude kerk gaan vullen met harpklanken. Colet is al jaren een terugkerend harpiste in de serie lunchconcerten. Met haar prachtige expressieve spel weet ze altijd velen te boeien.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur.

 

Foto: Monica Stuurop

-advertenties-

-goede doel-