20140321-12516

Door heel Zoetermeer zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties deze actie om te laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn, hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. En stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vele projecten in Zoetermeer werden, ondanks het slechte weer in de ochtend, aangepakt door de vrijwilligers. ’s Middags brak gelukkig voor de vrijwilligers de zon weer door.

KIDSclub Het Zwanennest van Kern Kinderopvang knapte samen met de Buitenwereld het buitenplein op. In het gebouw aan de Moerbeigaarde in Seghwaert was vroeger een school gevestigd, maar nu wordt het pand opgeknapt voor BSO van het Zwanennest en de opvang voor kinderen met een psychiatrische stoornis van de Buitenwereld. Beide organisaties werken al nauw samen in het gebouw en willen graag het schoolplein aanpakken. Wethouders Mariëtte van Leeuwen en Klaasjan de Jong kwamen een handje helpen.

20140321-12519 20140321-12522

Het speelplein oogt nu nog vrij kaal, maar zal een verkeersplein krijgen en opgevrolijkt worden. Helaas kon er vrijdag door de regen niet geschilderd worden, maar binnen werden wel de sjablonen gemaakt om het verkeersplein later vorm te geven. Buiten staken diverse vrijwilligers zich in regenpak en gingen ondanks de regen toch aan de slag met het leggen van nieuwe tegels op het plein.

 

Kern Kinderopvang Zoetermeer steekt samen met de kinderen de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! Kern Kinderopvang Zoetermeer vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in de gemeente Zoetermeer. En zij willen kinderen bijbrengen dat het zinvol én leuk is om elkaar te helpen.

Op verschillende locaties van Kern Kinderopvang Zoetermeer wordt meegedaan aan de actie. Zo gaan de kinderen van buitenschoolse opvang Het Kwakernest op vrijdag 21 maart de speeltuin in de wijk Noordhove schoonmaken. De kinderen van het kinderdagverblijf Het Kwakernest gaan cakejes en pannenkoeken bakken voor de bewoners van ’t Seghe waert. Kinderdagverblijf en buitenschoolse Het Koekoeksnest gaan cupcakes bakken en bloemstukken maken voor de bewoners van de Vierstroom. Buitenschoolse opvang Het Zwanennest gaat vuilprikken in de wijk Seghwaert.

20140321-12551

Stichting MOOI heeft op 7 en 14 maart activiteiten gedaan in Buytenwegh op de parkeerplaats bij de Coornherthove / Louis Couperushove samen met de kinderen zijn verschillende bloempotten van mozaïek patroon voorzien. Tijdens NLdoet werden de potten voorzien van fleurige plantjes. Wethouder Edo Haan ging hier aan de slag met de aanwezige kinderen om de mooie potten van plantjes te voorzien.

De potten worden verdeeld onder de bewoners om de straat op te fleuren.

20140321-12560 20140321-12566

De aanwezige kinderen konden ook meedoen met een workshop Djembé spelen. Na een paar keer oefenen klonk de vrolijke muziek van de kinderen door de hele straat.

Present Zoetermeer werft het hele jaar door groepen vrijwilligers die zich eenmalig of vaker willen inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. De mensen die hulp krijgen hebben er zelf de kracht, het geld of familie en vrienden niet voor om de klus gedaan te krijgen. Voor NLdoet heeft Present-Zoetermeer het mogelijk gemaakr dat tientallen vrijwilligers op die dagen aan de slag gaan. Acht groepen komen in actie in woon– en zorgcentra of bij mensen thuis. Zij gaan koken, een High Tea verzorgen, tuinen opknappen of behangen.

Meedoen met Present kan het hele jaar door, niet alleen tijdens de NLdoet actie. Voor elke vrijwilliger of groep is altijd wel een klus die past bij wat jij te bieden hebt. Wil je meer weten over Present of je aanmelden, bel dan naar 06 3801 7911 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

High tea voor ouderen tijdens NL doet

Vrijwilligers vanuit Palet Welzijn, Piëzo, gemeenteraadfractieleden van D66 en wethouder Hans Haring bereiden en serveren multiculturele hapjes tijdens NLdoet bij wijkvereniging Palensteyn Samen. Als afsluiting van de dag konden de ouderen meedoen aan een bingo, ontmoeting en plezier staan hierbij centraal.

-advertenties-

-goede doel-