20140313-12095

Skaters, graffitiartiesten en bewoners openden samen met wethouder Mariëtte van Leeuwen (midden) de wand

Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd) opende donderdag 13 maart met een eigen ‘tag’ de nieuwe graffitiwand bij de skatebaan in het Vernéde sportpark. Mariëtte: “Het is mooi om te zien dat de wand al meteen in gebruik is genomen! Het was een hele klus om de wand gerealiseerd te krijgen, maar na veel inspraakrondes met bewoners, skaters en graffitiartiesten hebben we nu wel iets waar iedereen tevreden over kan zijn!”

De gemeente kreeg van verschillende jongeren, los van elkaar, het verzoek om een nieuwe graffitiwand te plaatsen in Zoetermeer. De gemeente koos het Vernède Sportpark uit als geschikte locatie, omdat hier al veel graffitiuitingen zijn. Groepen skaters en graffitiartiesten gaan vaak goed samen. Ook zijn er zijn goede ervaringen met de graffititunnel bij de Boerhavelaan. Op deze manier biedt de gemeente verschillende jeugdgroepen de ruimte om hun creativiteit te uiten, op plekken die daarvoor geschikt zijn.

20140313-12091 20140313-12079 20140313-12086

Samenspraak

Bij het plaatsen van de wand vond de gemeente het niet alleen belangrijk dat graffitiartiesten met plezier gebruik kunnen maken van de wand. Voor omwonenden en overige gebruikers van het park moet de nieuwe wand geen overlast opleveren. Over de nieuwe invulling van het park heeft de gemeente daarom tijdens twee bewonersavonden de meningen van omwonenden, skaters en graffitiartiesten gevraagd. Op basis daarvan is nu aan de zijkant van de skatebaan klimop geplaatst dat, als het volgroeid is, het zicht op de skatebaan en de wand vermindert. Dit was een wens van de omwonenden. Verder wordt er voor de skaters een tienerzit geplaatst en is het asfalt van de skatebaan vernieuwd.

-advertenties-

-goede doel-