buiten-01-2014

Stichting Bomen Over Leven werd 20 jaar geleden opgericht door de Zoetermeerse boswachter Rob Wiewel. De Stichting gaat zich nu inzetten voor de jongste kinderen. Al meer dan 20 jaar zorgt SBOL voor informatieverstrekking en bewustwording in de doelgroep volwassenen. Er is wel een digitale nieuwsbrief voor kinderen tussen 7 en 12 jaar, maar nog niet voor de jongste doelgroep. In de dagelijkse opvoeding ligt de basis van natuurkennis en bewustwording van natuur. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

En wat doet SBOL dan precies?

Voor kinderen tussen 3 en 7 jaar heeft SBOL nu een club opgericht BuitenHelden, voorzien van magazine Buiten!. De club wil kleine, stoere, nieuwe, ontdekkende BuitenHelden tevoorschijn toveren. Die zijn er eigenlijk al, want kinderen zijn van nature gek op buiten spelen. Ze vinden het leuk om in plassen te stampen, achter kleine beestjes aan te kruipen, in bomen te klimmen en vies te worden. Soms weten ze alleen even niet waar ze lekker kunnen spelen. Of wat ze op een regenachtige dag kunnen doen. Daar helpt BuitenHelden een handje bij. BuitenHelden geeft zin in buiten bezig zijn.

Kinderen kunnen voor €17,50 per jaar lid worden van BuitenHelden en ontvangen dan het blad Buiten! Het blad telt momenteel 16 pagina's. Er staan verhaaltjes in, weetjes over natuur, een doe-pagina, een knutselpagina en nog veel meer. Het is voor de kinderen, dus (als ze het kunnen) zelf lezen, maar het grootste deel van de leeftijdsgroep mag samen met papa, mama, opa of oma op de bank kruipen. Dat laatste is precies de reden dat voor een blad op papier is gekozen. Het is fijn om samen met ouders een blad vast te houden en er na het lezen in te knippen, te scheuren of te krassen. Papier is tastbaar en maakt speciaal.

BuitenHelden is ook op internet te vinden, kijk op www.bomenoverleven.nl/buitenhelden Ook op Twitter(twitter.com/buitenhelden) en Facebook (facebook.com/buitenhelden) is de nieuwe club te vinden.

Groeien

Het is best moeilijk om BuitenHelden te laten groeien van fris takje tot een flink exemplaar. Op de site vind je onder andere posters en andere downloads. Uitprinten en ophangen of uitdelen maar! Als je meer ideeën hebt, zijn die natuurlijk van harte welkom!

Meer weten over BuitenHelden? Neem dan gerust even contact op!

Het mailadres van BuitenHelden is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Algemene vragen mogen uiteraard ook gewoon naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-