20140313-12041

De gemeente Zoetermeer en zeven lokale sportaanbieders slaan de handen ineen voor inwoners van 55 jaar en ouder die in beweging willen komen. Op donderdag 13 maart hebben zij bij Tafeltennisvereniging Taverzo de intentieverklaring 55+ Sportief ondertekend.

20140313-12035Mariëtte van Leeuwen ( wethouder Sport): “De groep inwoners van 55 jaar en ouder groeit de komende jaren. Daarom is het belangrijk dat er een goed en laagdrempelig sportaanbod is voor deze mensen. We hebben contact gezocht met sportverenigingen en sportaanbieders om te inventariseren wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn. Hier is zeer positief op gereageerd met het vastleggen van deze samenwerking als resultaat. Ik ben er dan ook van overtuigd dat meer 55-plussers het sportaanbod de komende tijd weten te vinden. We roepen de 55-plussers op om allemaal van de bank af te komen en lekker te gaan sporten!”

55+ Sportief richt zich op bewegingsactiviteiten voor inwoners van 55 jaar en ouder en is een initiatief van de combinatiefunctionaris senioren van de gemeente Zoetermeer. Via 55+ Sportief kan de doelgroep kennis maken met het veelzijdige sport- en beweegaanbod in Zoetermeer. De deelnemers hebben geen sportervaring nodig om aan de activiteiten deel te nemen. Van de 55-plussers voldoet 80% niet aan de fit-norm, 40% sport niet of nauwelijks.

De ondertekening bestempelt de samenwerking die tot stand is gekomen tussen Atletiek & Recreatievereniging Ilion, badmintonvereniging Conquesto, gymnastiekvereniging Pro Patria, Mixed Hockey Club Zoetermeer, tafeltennisvereniging Taverzo, tennisvereniging ALTV, budoschool Kai Sei en de combinatiefunctionaris senioren van de gemeente. In de intentieverklaring zijn afspraken vastgelegd om een laagdrempelig sportaanbod te realiseren voor 55-plussers.

-advertenties-

-goede doel-