Zaterdag 15 maart kunt u terecht op de open dag van twee basisscholen in Zoetermeer, Daltonschool Annie M.G. Schmidt in Buytenwegh en Montessorischool Meester Verwers in Seghwaert openen de deuren voor de bezoekers om 10 uur.

Open huis daltonschool Annie M.G. Schmidt

DSCN0422Op zaterdag 15 maart a.s. van 10.00 uur tot 11.30 uur is eenieder die op zoek is naar een goede basisschool van harte welkom tijdens het open huis van daltonschool Annie M.G. Schmidt in de wijk Buytenwegh.

Openbare daltonschool Annie M.G. Schmidt is een kleinschalige buurtschool waar ieder kind mag zijn wie het is. Maatwerk, aandacht, een zeer open sfeer en veel aandacht voor taal en theater laten uw kind volledig tot zijn of haar recht komen.

Dalton onderwijs

Het dalton onderwijs is door de hele school ingevoerd. Vanaf groep 1 tot en met groep 8 zijn zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken en structuur volledig geïntegreerd. Daarbij helpen oudere kinderen de jongere. Door samenwerken leren kinderen open te staan voor anderen en hen verder te helpen.

Tijdens de basisschoolperiode is het belangrijk dat uw kind goed in zijn of haar vel zit, vrolijk thuiskomt en vol verhalen zit. Alleen dan zijn kinderen in staat om optimaal te leren. Op daltonschool Annie M.G. Schmidt is daar de ideale omgeving voor gecreëerd. Niet alleen de kinderen vinden dat prettig, als ouder voelt u zich er zeker welkom.

Zelf ervaren

Overtuig uzelf en uw kind van het succes van daltonschool Annie M.G. Schmidt en kom vrijblijvend een kijkje nemen. De kinderen kunnen zich uitleven in de poppenhoek, bouwhoek of de themahoek. Er wordt geknutseld, gekleurd, gepuzzeld en natuurlijk kunnen ze heerlijk klimmen en klauteren in het speellokaal. Ze kunnen uitrusten bij het kijken en luisteren naar het digitale prentenboek of in de gezellige leeshoek. Ook de mening van aanwezige ouders van de school kunt u deze ochtend bevragen.

Bent u 15 maart verhinderd? Dan verwelkomen wij u graag op een andere dag. Neem daarvoor contact op met de directeur, Inge Douwes, telefoon 079-351768. Graag tot ziens!

Open dag Meester Verwersschool: Kom en ontdek ‘MODERN MONTESSORI’

afbeelding open dag meester verwersOp zaterdag 15 maart opent basisschool Meester Verwers aan de Forelsloot 2 haar deuren voor álle belangstellenden. Dat betekent dat niet alleen ouders, grootouders, buren en vrienden welkom zijn, maar tevens alle mensen die willen weten wat ‘modern montessori onderwijs’ is of op zoek zijn naar een goede basisschool voor hun kind. Een basisschool die – gebaseerd op het gedachtengoed van Maria Montessori – gebruik maakt van moderne lesmethoden en het individuele kind centraal stelt.

Montessori onderwijs wordt helaas nog te vaak geassocieerd met vrijheid-blijheid en gezellig knutselen. Niets is minder waar en dat zal op 15 maart duidelijk zichtbaar worden in alle lokalen van de Meester Verwersschool. Hier tonen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar wat zij leren, maar vooral op welke manier! Het Montessori materiaal ondersteunt kinderen namelijk optimaal in het verwerven van kennis op allerlei vlakken. Of dit nu rekenen of taal is of juist samenwerken in een groep of met kinderen van verschillende leeftijden.

Directeur Akkie Buijs: “Ik heb in de korte tijd dat ik nu directeur ben van de Meester Verwers al vele ouders mogen rondleiden en het viel me op hoeveel ouders verbaasd waren over de structuur die we hier hanteren. Over de rust die heerst in de klassen en hoe kinderen stapsgewijs leren om zelfstandig uiteenlopende problemen op te lossen. Een soms onverwacht zeer positieve ervaring!”

Programma

De open dag wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur aan de Forelsloot 1-2. Naast het klassieke Montessori materiaal krijgt de bezoeker ook inzicht in de methodiek die alle klassen hanteren in het vak ‘Engels’ en de wijze waarop de Meester Verwers expliciete aandacht besteed aan Techniek en Wetenschap.

-advertenties-

-goede doel-