brainstorm wijktuinMaandagavond 10 maart waren niet alleen verschillende raadsleden aanwezig in de aula van basisschool De Elzenhoek. Maar liefst 85 mensen waren gekomen om te horen hoe het ervoor staat met deze wijktuin waarvan het beheer, dat staat al vast, per 1 januari niet meer door medewerkers van de gemeente zal worden verzorgd.

Om de continuïteit van bijvoorbeeld het schooltuinonderwijs en de huurtuinen te waarborgen heeft de initiatiefgroep bestaande uit Liselet van Gent, Simone Langeveld en Jannie van Maldegem maandagavond een inventarisatie-avond georganiseerd voor onder andere directe buurtbewoners, wijkbewoners en leerkrachten van de scholen. Dit om mensen te informeren en te horen of de ideeën die bij hen leven gedeeld worden. Bovendien roepen zij mensen op om mee te denken en mee te helpen in de nabije toekomst met concrete klussen die nodig zijn om een stadslandbouwbedrijfje op te richten en te runnen. Hoewel er geen ambtenaren aanwezig waren weet de initiatiefgroep zich wel gesteund door de gemeente Zoetermeer en is er volop contact over en weer over de toekomst van dit prachtige rustieke stukje groen waar toch wel heel veel mensen in de omgeving van genieten en energie opdoen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, of wilt u graag helpen, stuurt u dan een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-