IMG 3785

Kan zo’n fles ook ontploffen? Hoe diep kan je? Heeft u weleens een haai gezien? Hoe diep is het Noord Aa?

Dat waren de vragen die Anton Groenewegen en Rob Dekker van Dive Post Zoetermeer om hun oren kregen toen zij afgelopen dinsdag drie klassen van de Prins Floris school bezochten.

Alle kinderen in Zoetermeer die dit jaar acht jaar worden krijgen van de gemeente Zoetermeer twee Sport en Cultuur cheques à 50 euro om te besteden aan een sport naar keuze.

Om hun te helpen bij deze keuze heeft Dive Post Zoetermeer een presentatie gegeven over duiken bij het Padi Seal Team.

Het Padi Seal Team is een kinderduik programma speciaal ontwikkeld voor kids van 8 t/m 12 jaar.

Tijdens de zwembadlessen raken de kinderen vertrouwd met het duiken en krijgen ze ervaring in het uitvoeren van speciale projecten onder water.

Ze leren om te gaan met de duikapparatuur, hoe ze moeten handelen als ze de weg onder water kwijt zijn of hoe ze aan hun buddy (duikmaatje) onder water iets duidelijk kunnen maken .

Het Padi Seal Team is opgebouwd uit 5 lessen waarna de kids zich Seal Team duiker mogen noemen en een mooi pasje krijgen. Daarna kunnen ze 2x 5 lessen volgen om het brevet Master Seal Team duiker te behalen.

Als ze Master Seal geworden zijn kunnen ze hun kennis en kunde nog verder uitbreiden met verschillende specialisaties bijvoorbeeld de zodiak specialist of de wrak specialist.

Volgende week bezoekt het Dive Post promotie team de basisschool de Vijverburgh en de Paulusschool.

Wilt u meer weten over Dive Post en wat zij allemaal te bieden hebben bezoek dan de website www.divepost.nl of kom langs in de duik en snorkelshop aan de Wattstraat 13c in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-