natuurtuinDe natuurtuin is vanaf zaterdag 15 maart weer open. De tuin is dagelijks toegankelijk voor een wandeling, een route van ongeveer 1 km door de natuurtuin is aangegeven. Natuurliefhebbers kunnen tot en met oktober iedere vierde zondag van de maand meewandelen met een natuurgids door de natuurtuin.

Op zondag 23 maart start de eerste rondwandeling van dit jaar in de Natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

Omdat deze winter vrij zacht is geweest, is de plantengroei vroeg op gang gekomen. Op veel plaatsen in de stad staan sneeuwklokjes, krokussen narcissen volop in bloei.

Ook in de Natuurtuin zijn deze voorbodes van de lente te zien. Ook de eerste vlinders zijn al gezien.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling telefoon 3413473 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-