De Tjalk4

Een keer per jaar organiseert basisschool De Tjalk een sponsorschaatsactie. Met elkaar kiezen de leerlingen en het bestuur een goed doel uit. Vervolgens gaan de kinderen sponsors werven. Op de schaatsbaan schaatsen de kinderen zo veel mogelijk rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Alle leerlingen (onder begeleiding van de leerlingenraad), de teamleden en de MR hebben dit jaar met elkaar gekozen voor het goede doel: De Kanjerketting.

De Tjalk5 De Tjalk6

De kanjerketting is onderdeel van de VOKK (Vereniging Ouders van Kinderen met Kanker). Ieder kind (t/m 18 jaar) die de diagnose kanker krijgt, krijgt ook een kanjerketting. Voor iedere prik, voor elk onderzoek of ziekenhuisopname krijgt het kind een kraal voor aan deze ketting.

Alle kinderen kregen een duidelijke uitleg van wat de Kanjerketting precies is. Deze uitleg werd gegeven door een ouder die zich daar vrijwillig voor heeft opgegeven. Iedere klas heeft uitleg gekregen over dit goede doel en ook hebben zij een voorbeeld van een kanjerketting mogen zien. De leerlingen waren allemaal diep onder de indruk van (de lengte van) deze kanjerketting en de betekenis hiervan.

Daarna zijn de kinderen met deze informatie op zoek gegaan naar zo veel mogelijk sponsors.

Op vrijdag 24 januari hebben alle kinderen van De Tjalk op de schaatsbaan van Silverdome rondjes geschaatst om geld op te halen. Met deze enorm sportieve actie van deze kinderen hebben ze een enorm bedrag bij elkaar geschaatst!

De Tjalk Silverdome 14 De Tjalk Silverdome 36

Afgelopen dinsdag werd de cheque uitgereikt aan Yvette de Knikker van VOKK. Het bedrag was tot aan het moment van uitreiken nog steeds geheim, dus ook de kinderen vonden het erg spannend. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat De Tjalk €3297 euro doneert aan de kanjerketting.

Dat is voldoende geld om voor de komende 4 maanden voor alle kinderen uit Nederland met kanker de kralen te kunnen sponsoren.

-advertenties-

-goede doel-