stembusIedereen moet kunnen stemmen, daarom zijn er veel stembureaus. Dit zijn dezelfde locaties als vorige jaren. De toegang tot een stembureau mag geen belemmering zijn. Voor minder validen is de toegankelijkheid van de verschillende stembureaus dit jaar voor het eerst gemarkeerd. De 34 locaties gemarkeerd met een rolstoel voldoen aan alle normen voor toegankelijkheid. Deze staan ook op de kandidatenlijst die is verspreid. Daarnaast zijn er ook 23 locaties die niet aan alle normen voor toegankelijkheid voldoen. Toegang tot het stembureau lukt dan wel, maar er is geen aparte invalidenparkeerplaats gereserveerd. Op 12 locaties is de toegankelijkheid minder door bijvoorbeeld ontbreken van apart invalidentoilet of hogere drempels dan toegelaten. Via www.zoetermeerkiest.nl en telefoonnummer 14 079 is informatie beschikbaar over de toegankelijkheid van een stembureau.

Nieuwe stempas aanvragen

Een nieuwe stempas afhalen kan bij de afdeling Publieksplein tot op de dag vóór de verkiezing 12.00 uur (18 maart), op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. De afdeling Publieksplein is hiervoor speciaal geopend op maandag 17 maart 2014 van 9.00-17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Stempas zoek na 18 maart 12.00 uur? Dan is stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen niet mogelijk.

Machtigen andere kiezer

Bij verhindering zelf te stemmen kan een kiezer iemand machtigen. Bent u niet in staat om op 19 maart zelf uw stem uit te brengen? U kunt een machtiging geven op uw stempas, door de stempas op de achterzijde in te vullen en uw handtekening te plaatsen. De gemachtigde plaatst ook zijn handtekening op uw stempas. Naast uw stempas moet de gemachtigde een kopie van uw geldige legitimatiebewijs meenemen naar het stembureau.

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst is huis aan huis verspreid. Als u geen kandidatenlijst heeft ontvangen kunt u een exemplaar afhalen bij de afdeling Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1. Op www.zoetermeerkiest.nl staan ook een digitale en een gesproken kandidatenlijst. Een kandidatenlijst in braille of met extra grote letters kan worden gelezen bij de afdeling Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis.

Kieskompas

Kieskompas is een stemhulp. Vult u de 30 vragen in dan geeft Kieskompas uw positie in het politieke landschap weer en de partij die daar het best bij past. Dit kan u helpen een keuze te maken. U kunt de vragen invullen op zoetermeer.kieskompas.nl of via www.zoetermeerkiest.nl.

15 maart Stadhuisplein: politieke markt

Op zaterdag 15 maart van 10.00 – 16.00 uur is er een politieke markt op het Stadhuisplein. U kunt hier bij alle partijen terecht voor meer informatie of om gewoon even rond te kijken.

-advertenties-

-goede doel-