Shirma-3

Zaterdagavond in het Stedelijk College in Zoetermeer ging het over omdenken, het thema van de internationale vrouwendag dat ieder jaar op 8 maart wordt gevierd. Een team van 8 vrouwen van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag heeft samen deze avond georganiseerd.

Manita Overweg, professional organizer en trainer, bekend als coach in het televisieprogramma ‘Mijn leven in puin’ opende de avond. Zij vertelde over het omdenken, een begrip waarbij, simpel gezegd, het negatieve vanuit een positieve invalshoek bekeken en benaderd wordt, over leren kijken, anders denken en creëren.

Vrouwen, jong, middelbaar en wat ouder met culturele achtergronden vanuit alle windstreken waren in grote aantallen gekomen en genoten van de vele verschillende activiteiten en de ontspannen sfeer. De dames keken hun ogen uit bij de informatieve stands, namen deel aan workshops en genoten van massages, lieten hun hand lezen of een kaartje leggen, deden bloemschikken en lieten een henna versiering op hun handen aanbrengen. Uiteraard waren er exotische hapjes en drankjes.

 Vrouwendag-1 Vrouwendag-6 

Optredens van de dansgroepen DeLuxe en Grupo Ban Pe, paaldansen waren een lust voor het oog en Aschmila en haar team zorgden ervoor dat veel vrouwen deelnamen aan het buikdansen na het indrukwekkende optreden van haar cursisten.

Shirma Rouse, bekend van de Voice van Holland 2013 kwam 40 minuten later dan gepland maar DJ Sweetie zorgde voor swingende dansmuziek waardoor de voeten van de vloer gingen en jong en oud dansten en het wachten voorbij was voordat de vrouwen zich verveelden.

Met name het jongere publiek was speciaal voor Shirma gekomen en de talentvolle zangeres stelde het publiek niet teleur. Jong en oud zong uit volle borst mee met de bekende internationale songs zoals, natuurlijk, ‘I’m a woman’, geheel in de sfeer van de Vrouwendag. Shirma zelf genoot ook volop van haar optreden: “Het is geweldig om alleen voor vrouwen op te treden, wat een sfeer!”.

Nog maar 10 dagen voor de gemeenteverkiezingen waren veel vrouwelijke kandidaten van verschillende partijen aanwezig. Een warm welkom bij de ingang door het CDA, animerende gesprekken door de dames van Zó! Zoetermeer, PvdA en LHN en bij vertrek een rode roos van de PvdA.

Zoals een van de bezoekers aangaf: “Aletta Jacobs heeft toch niet voor niets gestreden voor het vrouwenkiesrecht, breng je stem uit op 19 maart!”

 Vrouwendag-17  Vrouwendag-41

Al met al een inspirerende viering van de Internationale Vrouwendag 2014.

 

Meer foto's in de gallery!! Internationale vrouwendag

 

 

Foto's: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-