20140305-11492

Wethouders Mariëtte van Leeuwen en Klaasjan de Jong openden de presentatie van het nieuwe gebouw

Nog een paar maanden en dan is het zover. Stadsboerderij Het Buitenbeest, de wijktuin en het vrijetijdscentrum aan de Voorweg gaan samen verder op één locatie. Met een nieuw gebouw op het Geiteneiland, een nieuwe ingang en een kas om het hele jaar te kunnen tuinieren. De nieuwe locatie is vanaf juni voor bezoekers geopend, maar de pers kreeg alvast een klein voorproefje.

Op de nieuwe speelboerderij Het Buitenbeest kan straks iedereen spelen, leren en genieten vaneen bijzonder stukje natuur dichtbij huis. Een totaalconcept met wisselende programma’s. Ondanks het nieuwe gebouw op deze vernieuwde, moderne locatie, ademt het nog steeds de historische sfeer van Zoetermeer uit.

20140305-11508 20140305-11510

Het gebouw is zoveel mogelijk op duurzame wijze gebouwd, zo wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en zeer goede isolatie. Een deel van de isolatie wordt bijvoorbeeld bereikt door op het dak een groenstrook aan te leggen. Zo is het gebouw extra goed geïsoleerd en kunnen de geiten weer grazen op ‘hun’ Geiteneiland. Het rieten dak van het voormalige geitenonderkomen op het eiland is weer in hergebruik genomen als overdekking van een ontmoetingsplaats, vlak voor de ingang van het centrum.

20140305-11521 20140305-11514

Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen opent in juni een kleinschalige dagopvang en BSO in Het Buitenbeest, het wordt de tweede locatie van De Drie Ballonnen in Meerzicht. Manager Margarita Vogel vertelt: Het is hier de perfecte locatie voor opvang! Midden in de natuur, tussen de beesten en het groen. Ook sluit het heel goed aan bij de Zaaigoed visie van onze opvang: het zaaien van goede boodschappen zodat kinderen kunnen groeien.

 

20140305-11512  In de bijzondere muren van het gebouw, die een heel authentieke uitstraling hebben, is ook voorzien in nestmogelijkheden voor zwaluwen en vleermuizen. De spleten in de muur zijn precies afgestemd op de broedwensen van vleermuizen en zwaluwen en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt.

 

Speelboerderij Het Buitenbeest is nog op zoek naar sponsors voor speel/ lesmateriaal voor de kinderen en de inrichting van de boerderij. Wilt u dit bijzondere project steunen? U kunt contact opnemen met Wouter van Kleef, manager van Groen, Spelen en leren. Mail voor meer informatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-