20121219 8575-1

Een scène uit Alice in Wonderland, december 2012

Tijdens een awardgala in het Amsterdamse DeLaMar Theater worden op 24 maart aanstaande voor het eerst De Amateur Musical Awards uitgereikt. Een professionele vakjury, bestaande uit onder andere Jacques d’Ancona, Daniel Cohen en Anouk van Nes, bepaalt wie met de prijzen naar huis gaat in meer dan 10 categorieën. Uit maar liefst 63 aanmeldingen van amateur musicalproducties is het Waanzin Theaterproducties en Greg & Baud Productions gelukt om te worden genomineerd.

beeldmerk-amateur-musical-awardsDe kerstproductie Alice in Wonderland (seizoen 2012 – 2013) van theaterproducent Greg & Baud Productions is twee keer genomineerd in de categorieën Beste Decor en Beste Kap&Grime. De techniekploeg o.l.v. Tjitte Meijer en de grimeploeg o.l.v. Joyce Meininger en Dimona Klijn nemen het op 24 maart beide op tegen vier andere genomineerden theatergezelschappen. De productie Alice in Wonderland werd in 2012 zelf ontwikkeld door Greg & Baud Productions en werd geregisseerd door Suzanne Quist en Tarim Suurland.

Voor de productie Footloose heeft Waanzin Theaterproducties 1 van de 7 vermeldingen weten te verzilveren tot een nominatie. Anneke van der Spruit is met haar vertolking van Viv, de vrouw van de dominee, één van de vier genomineerden in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. In april 2013 stond Waanzin Theaterproducties twee keer met de musical Footloose in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. De regie van deze jubileummusical was in handen van Jessica Fuchs en Lianne van der Vlugt, zangcoaching door Thamara Toet en dans door Aleida Moonen en Yvonne Havik.

Beide verenigingen, die repeteren in het Zoetermeerse Kwadrant Theater, brengen jaarlijks amateurproducties van hoog niveau op de planken met een enthousiaste cast. Op 22, 23 en 28 t/m 30 maart speelt Waanzin Theaterproducties The Sound of Music, de bekende familievoorstelling over de gouvernante Maria, kapitein von Trapp en zijn kinderen. De eerstvolgende productie van Greg & Baud Productions is Equus, een toneelstuk over een staljongen die een bijzondere fascinatie heeft voor paarden. De voorstelling wordt gespeeld op 18, 19 en 20 april 2014. Kaarten voor beide voorstellingen zijn te vinden op respectievelijk www.waanzintheaterproducties.nl en www.greg-baud.nl .

-advertenties-

-goede doel-