FLEX8931-CopyrightFOTOFLEX.NL-06032014

“Zoetermeer moet een volwaardig basisziekenhuis houden. De derde stad van Zuid-holland, met ruim 123.000 inwoners zonder eigen Eerste Hulppost en intensive care is onbestaanbaar.” Dat was het commentaar van wethouders Edo Haan en Klaasjan de Jong (Zoetermeer) donderdagochtend bij de overhandiging van de petitie uit Zoetermeer aan zorgverzekeraars in Zeist.

LLZ kaartjeEen uitgebreide Zoetermeerse delegatie met raadsfracties, huisartsen, cliëntenraad LangeLand Ziekenhuis en betrokken bewoners reisde vanmorgen af naar Zeist en overhandigde aldaar de petitie aan Zorgverzekeraars Nederland en de vier grote zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Achmea.

                                                                       

De petitie (met ruim 25.000 steunbetuigingen) richt zich tegen de mogelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care (IC) van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Voor ruim 170.000 inwoners in het verzorgingsgebied is het LangeLand het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Via de petitie heeft dus een op de drie huishoudens uit het verzorgingsgebied zich hiermee uitgesproken tegen de potentiële sluiting.

De zorgverzekeraars hebben toegezegd in juni in gesprek te gaan met het LangeLand Ziekenhuis, de gemeente en de huisartsen over de plannen.

-advertenties-

-goede doel-