Blueshaker 2Vrijdagavond treedt de bluesformatie BlueShaker op tijdens JJ Bluesnight in JJ Music House. De naam zegt het al, de traditionele blueswereld wordt stevig wakker geschud met progressieve blues. BlueShaker speelt blues-rock met invloeden uit de jazz, funk en soul. Al deze muziekstijlen hebben de blues als gemeenschappelijke (stief)moeder. Gecompliceerde ritmes en harmonieën worden niet geschuwd, maar de meer traditionele songs worden komen ook zeker langs.

De teksten van de eigen nummers geven aan dat BlueShaker met beide benen stevig in de 21e eeuw staat. Eigentijdse onderwerpen zoals: misbruik van liefdadigheid, postorderbruidjes, maar ook de alledaagse beslommeringen zoals de ellende van een stevige verkoudheid, vormen hiervoor de inspiratie.

BlueShaker is opgericht in 1998 en heeft eind 2011 een ’major update’ ondergaan die deze progressieve kijk op de blues mogelijk maakte en waardoor BlueShaker ook het komende decennium het publiek kan en zal blijven verrassen. Het feit dat BlueShaker in maart 2012 als voorprogramma van Walter Trout mocht optreden in Paradiso spreekt voor zich. BlueShaker bestaat uit: Arne Goossens (zang), PJ Jochems (gitaar), Mark van Riel (bas) en Peter Doppen (drums).

Het optreden begint om 21.30 uur. Voor meer info www.jjmusichouse.nl

ProJJect

Ook zondagmiddag staat er een mooi optreden op het programma met ProJJect.

Dat het gezellige Zoetermeerse JJ Music House een ontmoetingsplaats voor muzikanten is, bewijst deze formatie. Oprichters John, Jim en Karen troffen elkaar regelmatig in dit gezellige Zoetermeerse ‘Muziekhuis’ tijdens de wekelijkse bandoptredens en Jamsessies. In de zomer van 2013 ontstond het idee voor de oprichting van een band met als doel om binnen een jaar het opgebouwde repertoire live op eigen JJ-stage uit te voeren. Later vonden Senne en Ton, ook regelmatige bezoekers van JJ, aansluiting en ProJJect was een feit.

Het repertoire bestaat uit niet alledaagse pop- en rocksongs die er soms stevig aan toe gaan. Een strakke ritmesectie vormt de basis voor de stevige en gevoelige afwisselende gitaarpartijen waarbij de zangeres prima haar ‘mannetje’ staat.

ProJJect bestaat uit Ton van Bemmelen (bas), Senne Bergsma (drums), John Janssen (gitaar), Karen Meinderts (zang), Jim Micola von Fürstenrecht (gitaar). Met een eenmalig optreden op hun vertrouwde JJ thuisbasis sluiten ze dit project af en hopen ze op een grote opkomst.

Laat dit eenmalige optreden niet aan je voorbijgaan en kom langs in het gezellige JJ Music House op zondag 9 maart, aanvang 15.30 uur

Routebeschrijving JJ Music House: de Van der Hagenstraat uitrijden tot het einde, vervolgens het fietspad volgen. Na 200 mtr ligt

JJ Music House aan de rechterkant (nr 34a). Parkeren kan op de grote parkeerplaats bij de sportvelden.

-advertenties-

-goede doel-