20140306-11533

Op donderdag 6 maart heeft de stad Zoetermeer een petitie aangeboden aan zorgverzekeraars voor het behoud van de Spoedeisende Hulp en Intensive Care van het LangeLand Ziekenhuis. Ruim 25.000 handtekeningen van Zoetermeerders die tegen de sluiting zijn werden aangeboden in Zeist.

Handen af van Langeland

20140306-11536Er liepen meerdere petities van onder meer raadsfracties, huisartsen, cliëntenraad, en betrokken inwoners uit de stad die zijn samengevoegd. Handtekeningen op papier, petitielijsten en reacties via internet zijn allemaal bijeen gebracht tot de meer dan 25.000 handtekeningen waarmee de inwoners van Zoetermeer hun ongenoegen uiten over de gang van zaken. Namens de delegatie boden wethouders Edo haan (Financiën) en Klaasjan de Jong (Zorg) de petitie aan aan mw. Marianne Lensink, directeur Zorg van ZN.

Zo’n 170.000 inwoners van Zoetermeer en omstreken zijn aangewezen op het Langeland Ziekenhuis als belangrijkste plek voor acute zorg. Als deze zorg niet meer in het Langeland te krijgen zou zijn moeten mensen reizen naar Den Haag of Leiden voor de acute zorg, wat dramatische gevolgen kan hebben. Uit onderzoek van het ziekenhuis is gebleken dat sluiting van de Spoedeisende Hulp tot tien onnodige sterfgevallen per jaar kan leiden.

 

De petitie werd rond half elf aangeboden, Jakobien Groeneveld (lijsttrekker GroenLinks) twitterde de reacties van de zorgverzekeraars:

-advertenties-

-goede doel-