20140304-11427TerZake Het Ondernemershuis ontving dinsdagavond 4 maart alle lijsttrekkers van de Zoetermeerse partijen en een zaal vol ondernemers. De avond werd geopend door burgemeester Charlie Aptroot, die een stemadvies gaf aan de aanwezigen. Na een voordracht van Hans Biesheuvel gingen de politici met elkaar in debat.

Het debat in TerZake was een primeur die georganiseerd werd door Dick Koren en Antoinette Souren van 'Mijn Zaak'. Zij zorgden voor een persoonlijk ontvangst van alle gasten en boden een goede sfeer in de ontvangstruimte.

Vooraf vroegen we Robin Paalvast van D'66 wat zijn verwachtingen zijn van dit debat. "Ik verwacht goede discussies en vind het belangrijk om van ondernemers te horen wat voor hun belangrijk is. Ik zou graag zien dat er meer faciliteiten worden aangeboden in Zoetermeer om een eigen zaak te hebben. Ik zou graag een subsidie willen voor startende ondernemers in onze stad," aldus de D'66-voorman.

 

Stemadvies van de Burgemeester?

 20140304-11461

Foto vlnr: Burgemeester Aptroot
en Hans Biesheuvel

Burgemeester Aptroot gaf in zijn opening aan dat ondernemers van groot belang zijn voor de stad. Met de komst van Het Ondernemershuis worden werkzoekenden en werkgevers bij elkaar gebracht. Na verteld te hebben dat Zoetermeer graag meer bedrijvigheid in de stad wil stimuleren, besloot hij met een stemadvies, een toch erg ongebruikelijke uitspraak van een burgervader.

"Ik wil u allen graag een stemadvies geven, ook als hoort dat niet als burgemeester," zei hij met een glimlach". Hij vervolgde: "Breng vooral uw stem uit is mijn advies. Op wie of welke partij u dat doet moet u toch vooral zelf weten."

Hans Biesheuvel, ondernemer en bevlogen initiatiefnemer van ONL voor ondernemers, vertelde hoe belangrijk een goed ondernemersklimaat is voor Nederland in het algemeen en Zoetermeer in het bijzonder. Met zijn uitspraken zette hij het publiek aan het denken. Zo zei hij: "Klein is het nieuwe groot," waarin hij aangaf dat kleine ondernemers de toekomst hebben. Hij ziet dat het MKB de sector is die het gelag van de crisis betaalt via alle lastenverzwaringen en dat terwijl daar de grootste groeicapaciteiten liggen.

 

"De lastenverzwaringen zijn het gifgas voor het MKB"

20140304-11472Biesheuvel ziet hoe bijvoorbeeld de BTW het MKB belet om te groeien en daarom is er een 'schaduwkabinet' opgericht dat een manifest heeft opgesteld. Dit manifest werd door Hans Biesheuvel aan Burgemeester Aptroot overhandigd. Biesheuvel zou graag zien dat de lasten voor het MKB ernstig omlaag zouden worden gebracht. "Lastenverzwaring is gifgas voor het MKB," zo stelde de voorman van het ONLvoor ondernemers.

Antoinette Souren, de organisatrice van het politiek debat is erg tevreden over deze bijeenkomst. "Meteen na afloop kreeg ik te horen dat de deelnemers het een geslaagde avond vonden. Nu zie ik veel goede reacties op Facebook voorbijkomen en dat zie ik als een mooi compliment."

Souren: "De fractieleiders hebben aan het begin van het debat een selfie gemaakt en dat gaf een ontspannen sfeer. Aan het begin van het debat waren ze eerst nog wat afwachtend. De presentatie was in goede handen van Jo Weerts en hij legde de politici  een aantal vragen voor. Hiermee kwam het debat op gang."

"Er was een goede interactie tussen partijen, ook al durfden ze geen harde toezeggingen te doen. Ik kijk terug op een zeer geslaagde avond," aldus Antoinette Souren.

 

Mooi vervolg

Volgend jaar om deze tijd zal er een evaluatie plaatsvinden van het beleid tot dan toe. Zowel vanuit de politiek als en ondernemers kwam de nadrukkelijke wens om niet vier jaar te wachten, maar al veel eerder te kijken hoe het gaat tussen ondernemers en politiek. Op deze manier blijven de lijnen kort en kan gemonitord worden of het ondernemersklimaat in Zoetermeer ook daadwerkelijk verbetert.

 

Interesse om bij toekomstige ondernemersbijeenkomsten te zijn?

Neem contact op met Antoinette Souren of Dick Koren

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek hun facebookpagina MijnZaakZoetermeer

 

 20140304-11475 20140304-11476 

-advertenties-

-goede doel-