De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook wel de Mormonentempel genoemd, houdt samen met de gemeente een inloopbijeenkomst op woensdag 5 maart. Deze bijeenkomst, van 19.00 – 20.30 uur, gaat over de plannen voor de nieuwe inrichting van de groenstrook om de tempel.


20140206-10410Het bestuur van de Mormonentempel heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om de groenstrook rondom de Tempel aan de Osylaan in eigen beheer opnieuw in te richten en te onderhouden. Dat betekent dat dit gebied overdag toegankelijk blijft, maar dat het ’s avonds en ’s nachts wordt gesloten voor publiek.


Parkeerplaatsen
Het plan heeft ook gevolgen voor de inrichting van de openbare ruimte in de directe omgeving, waaronder de ligging van het nabij gelegen parkeerterrein. Er is een inrichtingsontwerp voor het gebied gemaakt, waarin het bij de Tempel gelegen openbare parkeerterrein is opgenomen.

Op basis van dit ontwerp is het mogelijk om meer parkeerplaatsen te realiseren dan er nu zijn. De Kerk wil de grond rondom de tempel kopen, om de inrichting mogelijk te maken. De gemeente staat hier in principe positief tegenover.


De inloop is in het CKC
De inloopbijeenkomst is in het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) aan de Osylaan. Hier zijn tekeningen te zien van de nieuwe voorgestelde situatie en er zijn vertegenwoordigers aanwezig van de Mormonentempel en de gemeente.


Heeft u vragen?
Voor vragen kunnen belangstellenden terecht bij de wijkpost Centrum, Bijdorplaan 14, telefoon (079) 346 9001 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-