Op donderdag 6 maart 2014 is het eindelijk zo ver. Het is dan de eerste keer dat Zoetermeerse vmbo-leerlingen - de vaklieden van de toekomst - een ontmoeting hebben met ongeveer 160 mensen die een beroep uitoefenen.

Zoetermeer-On-Stage-Deze ontmoeting, ingeleid door burgemeester Aptroot, is in Dutch Water Dreams van 13.00 – 17.00 uur. 900 leerlingen van 13-14 jaar kregen een training om te netwerken en zo zijn zij voorbereid om met de deelnemende bedrijven te praten over hun beroep. Iedere leerling heeft een eigen visitekaartje gemaakt. Ook de docenten zijn enthousiast en zij gaan heel erg hun best doen om hun leerlingen te koppelen aan tenminste 2 personen/bedrijven.

Doe Dag

Op 20 maart is de ‘Doe Dag’ van On Stage. Alle leerlingen nemen dan een kijkje op de werkvloer en zij draaien mee met de werknemers. Er zijn veel bedrijven die meedoen en die de vmbo-ers echt willen helpen om een betere keuze te maken na hun vervolgopleiding. Het nieuwe netwerk dat ontstaat is waardevol omdat de contacten ook later gebruikt kunnen worden voor stageplaatsen, vakantiebaantjes en hopelijk banen in de toekomst. Het moet toch een feest zijn om te praten over een toekomstige baan.

Jochen Otter

Ook cabaretier Jochen Otten maakt er een feest van voor de leerlingen. Na iedere beursronde van 45 minuten geeft hij een theatervoorstelling over dromen, vakmanschap, gelukkig zijn en lachen. Spreekstalmeester is de Haagse Fred Zuiderwijk, die het laatste woord bij de sluiting geeft aan Mariëtte van Leeuwen, wethouder Onderwijs.

Het project On Stage is een samenwerking tussen de Gemeente, het Oranje Nassau College, het Stedelijk College, het SOB Zoetermeer en het Zoetermeerse bedrijfsleven.

Kijk voor meer info op: www.zoetermeeronstage.nl

-advertenties-

-goede doel-