20140303-11371

Zoon Jeroen, kleinkinderen Daan, Eva en Anne, zoon Erik en wethouder Bé Emmens onthulden samen met
mevrouw Jenné het nieuwe naambord van de tunnel.

 

20140303-11366De tunnel tussen de 1e en 2e Stationsstraat, onder de snelweg door, verbindt Rokkeveen met de rest van Zoetermeer. De tot nu toe naamloze tunnel heet vanaf maandag 3 maart officieel de Wethouder Jennétunnel, vernoemd naar de wethouder die zich sterk maakte voor verbinding in Zoetermeer.

Oud-wethouder Elbert Jenné begon al in 1976 als raadslid voor de VVD, in 1978 werd hij wethouder. Met een tussenpauze van drie jaar (1990- ’93) zou hij tot het jaar 2000 maar liefst 19 jaar wethouder blijven in Zoetermeer, met in de loop der tijd verschillende portefeuilles onder zijn beheer. De heer Jenné overleed in 2012, hij is 72 jaar geworden.

Met de vernoeming van de tunnel wil de gemeente Zoetermeer de oud-wethouder eren als een kundig bestuurder en bedanken voor alles wat hij voor Zoetermeer heeft gedaan. Oud-wethouder Jenné is in zijn tijd als wethouder heel belangrijk geweest voor de groei van Zoetermeer, vooral als Wethouder Ruimtelijke Ordening.

Wethouder Bé Emmens onthulde samen met mevrouw Jenné, zijn zoons en kleinkinderen de nieuwe naam van de tunnel. Emmens: ”Ik voel me zeer vereerd om hier bij dit officiële moment te zijn, ik kende de heer Jenné persoonlijk en heb veel aan hem te danken aan het begin van mijn eigen politieke carrière.”

-advertenties-

-goede doel-