20130328 11728 20130328 11717

20130328 11744-1Boerderij het Geertje, in de Geerpolder aan de rand van Zoetermeer, kent deze dagen weer een ware geboortegolf. Er zijn vele kleine geitjes geboren, die te bewonderen zijn in de geitenstal. Kinderen mogen de geitjes zelf een flesje melk voeren en natuurlijk knuffelen en aaien.

Net naast de geitenstal staat de hoge paal met het nest waar het paartje ooievaars al weer hard bezig is om alles in gereedheid te maken voor het broedseizoen. De eieren worden verwacht rond Pasen, waarna de jonge vogels zo begin mei uit het ei kruipen.

De ooievaars komen al jaren op de boerderij, zo vertelt boer Wim van Rijn, die op het erf aan het werk is. “Het zijn trouwe vogels die de weg naar de boerderij goed weten te vinden! De jongen trekken wel naar Afrika, maar de oudere vogels blijven het hele jaar hier wonen”.

20130328 11736Boer Wim is bezig met een speciaal project: het bodembelevingspad. De bezoekers die het pad volgen krijgen al lopende uitleg over de bodem en de natuur. Het pad wordt dit jaar aangelegd, in samenwerking met kunstenares Ludy Feyen van Stichting Salix en bodemdeskundige Anne Marie van Dam van de Universiteit van Wageningen. Het pad wordt prachtig vorm gegeven, maar geeft ook veel uitleg aan de bezoekers. De bodem in de Geerpolder is dan ook de moeite van het ontdekken waard! Het pad loopt van het Prielengebied, een oerbos gebied aan het Noord-Aa, tot boerderij het Geertje over verschillende soorten bodem: oerbos, veengebied, gecultiveerde grond. Onderwijl zal de bezoeker ook allerlei eetbare planten en vruchten tegen komen, die laten zien hoe de bodem goed gebruikt wordt.

Het pad wordt deze lente en zomer aangelegd en zal vanaf volgend voorjaar te bezoeken zijn.

Boerderij het Geertje is beide Paasdagen open voor kraambezoek! Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje op het erf te nemen, de geitjes een flesje melk te geven of te kijken bij het melken van de koeien.

-advertenties-

-goede doel-