De stadsboerderijen in Zoetermeer vieren Pasen met grote Paasfeesten. Beide Paasdagen zijn er volop voorjaarsactiviteiten te doen op de boerderijen.

2012 04080201e Paasdag, zondag 31 maart

Tussen 14:00 tot 16:00 uur kunnen kinderen eieren verven, eieren zoeken en een eierhouder maken op stadsboerderij De Weidemolen. Op de boerderij zijn ook volop jonge dieren te bewonderen, zoals lammetjes, cavia’s en konijntjes. Het gezellige terras is open. De Weidemolen ligt aan Burgemeester Middelberglaan 2 in de wijk Oosterheem.

De paashaas komt op bezoek op stadsboerderij Het Buitenbeest en gaat eieren verstoppen die kinderen mogen zoeken. In het leslokaal kunnen kinderen deelnemen aan een paasknutselactiviteit. En om helemaal in de sfeer te komen zijn er volop kuikens en lammeren te zien. Op het erf staat een springkussen. De activiteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Het Buitenbeest ligt aan Voorweg 93 in de wijk Meerzicht.

 

2e Paasdag, maandag 1 april

Op stadsboerderij Het Buitenbeest is er van 14.00-16.00 een tweedehandse boekenmarkt in samenwerking met Egelopvang Zoetermeer. Ook op 2e paasdag staat een springkussen op het erf.

Op stadsboerderij De Balijhoeve komt de Paashaas op bezoek tussen 13:00 en 16:00 uur. Kinderen kunnen eieren zoeken en versieren, eierdopjes verven en broodjes bakken. Kinderen kunnen meedoen aan boerenspelletjes zoals ringsteken, kinderboerengolf, eitjelopen etc. en ezel- en ponyritjes maken. Ze kunnen kennismaken met ‘s werelds kleinste paardje, de Falabella. Op het erf staat een springkussen. Op de boerderij zijn dwerggeitjes geboren die met mooi weer al naar buiten mogen. De nieuwe Dunea- waterpomp is klaar en daaruit is gratis helder, fris drinkwater te tappen. Het is een heel milieuvriendelijk initiatief: duinwater is toch echt net zo goed als duur fleswater! Het terras is open. De Balijhoeve ligt aan Kurkhout 100 in de wijk Rokkeveen.

-advertenties-

-goede doel-