transportium-hotel-avenue

Twee 400 meter ijsbanen, een topmedisch centrum, een hotel, innovatieve bedrijven, duurzame ontwikkeling en een uitstekende bereikbaarheid. Dat is het unieke concept voor het TranSportium, gelegen langs Rijksweg A12 tussen Zoetermeer en Bleiswijk.

Het TransSportium wordt de nieuwe economische motor voor de Randstad en biedt een platform voor innovatie met internationale allure. Het TranSportium is een plan van bouwconcern Dura Vermeer, technologiebedrijf Siemens Nederland en advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Een plan dat in de race is als nieuwe topsportlocatie van de KNSB en NOC*NSF.

transportium-bovenMeer dan een sportlocatie

Het TranSportium is meer dan een sportlocatie. Het is een centrum voor innovatie en duurzaamheid, gedragen door de top- en breedtesport en ondersteund door bereikbaarheid. Bedrijven en instanties met de thema’s voeding, wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg worden samengebracht met sport. En sport is niet alleen ijssport, maar er komen ook faciliteiten voor meerdere indoorsporten. Innovatie van de sporten en een interactieve beleving van de sporten voor het publiek maken onderdeel uit van het concept. Alles komt samen in een centraal gedeelte van het TranSportium dat Avenue of Innovation heet, een plek die ook aantrekkelijk is voor het bezoekend publiek.

Schaatsaccommodatie voor de Topsport?

Het TranSportium is een van de drie projecten dat meedingt in de tender van de KNSB en NOC*NSF voor de ‘Schaatsaccommodatie voor de Topsport’, zoals die onlangs is uitgeschreven. Het besluit over welke locatie voor Nederlandse topsporters en talenten in het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstschaatsen vanaf 2016 de internationale topwedstrijden mag huisvesten, wordt 28 mei van dit jaar genomen.

Het TranSportium vereist een investering van ruim EUR 200 miljoen en zal volledig privaat gefinancierd worden.

Erik Oostwegel, vice-voorzitter Raad van Bestuur Royal HaskoningDHV: “Het innovatieve concept van het Transportium heeft grote allure.Het centrum zal vanuit sportief én economisch opzicht een enorme bijdrage leveren aan Nederland. Dat is helemaal in lijn met ons motto Enhancing Society Together. Samen met onze partners zijn we een sterk team dat goed staat opgesteld om zo’n geïntegreerd project aan te pakken.”

 Nauwe samenwerking

De samenwerkende bedrijven hebben elk op hun eigen terrein veel nationale en internationale ervaring. Bouwconcern Dura Vermeer is een topspeler in de Nederlandse bouwindustrie met grote ervaring in de ontwikkeling en realisatie van complexe en duurzame bouwprojecten.

Siemens is een internationale technologische wereldspeler op het gebied van duurzame energie, grote sportprojecten, medische beeldvorming & diagnostiek en gebouwentechniek.

Royal HaskoningDHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd projecten uitvoert op onder andere het gebied van gebouwen en stadions, infrastructuur, planning en transport. De drie bedrijven hebben de afgelopen decennia al nauw met elkaar samengewerkt en weten wat zij aan elkaar hebben.

-advertenties-

-goede doel-